fbpx

Sud Comu šalje u hrvatski zatvor, on najavio žalbu

Dominik Ilijašević Como, osuđenik za ratne zločine u BiH, izdržavat će zatvorsku kaznu u nekoj od hrvatskih kaznionica. Takvu odluku još prošli tjedan donijelo je vijeće Županijskog suda u Zadru koje se sastalo kako bi odlučilo o sudbini ovog hrvatskog državljanina koji se nakon bjega iz mostarskog zatvora nastanio u Viru.

– Očekivao sam da me netko sa zadarskog suda pozove, da sa mnom popriča, pita me nešto. Ali nisu. Samo su mi poštom poslali odluku kojom su priznali presude BiH sudova prema kojima sam osuđen na 15 godina zatvora, a odležao 9 godina i 3 mjeseca. Zato, ja nisam zadovoljan ovom odlukom – kaže Ilijašević te dodaje kako je riječ o montiranom političkom procesu koji se temelji na izjavama vrlo upitnih svjedoka.

Mile Fabijan ponovno izabran za ravnatelja županijske ustanove

Upravno vijeće Županijske uprave za ceste jučer je ponovno izabralo Milu Fabijana za ravnatelja ove županijske ustanove. Fabijan ravna cestama Zadarske županije posljednjih 16 godina, a ravnat će i sljedeće četiri godine na koliko ga je Upravno vijeće jučer imenovalo. Potvrdio nam je to Željko Lončar, predsjednik Upravnog vijeća ŽUC-a dodavši kako je Fabijan dobio povjerenje svih članova Upravnog vijeća.

Na natječaj za ravnatelja ŽUC-a koji je raspisan krajem prošle godine, osim Mile Fabijana javila su se još tri kandidata: Andy Colić, Dinko Kardum i Šime Žagar, no dokumentacija ovog posljednjeg nije bila kompletna pa se njegova molba nije ni razmatrala.

Mili Fabijanu bit će ovo peti uzastopni mandat na čelu ŽUC-a na kojem se nalazi još od 1997. godine.

Izvor: Zadarski list/ZADARdanas