fbpx

Tankerska povlači dionice sa Zagrebačke burze!?

Uprava i Nadzorni odbor Tankerske plovidbe predlažu dioničarima da na izvanrednoj glavnoj skupštini, donesu odluku o povlačenju svih dionica te tvrtke iz uvrštenja na Zagrebačkoj burzi. Riječ je o 626.385 redovnih dionica na ime, svaka u nominalnom iznosu od 600 kuna. Cijena dionice Tankerske plovidbe jučer na zatvaranju iznosila je 360,1 kuna, potonuvši 8,6 posto u odnosu na dan ranije.

Kako se navodi u pozivu na skupštinu, Tankerska plovidba obvezuje se svim dioničarima koji glasuju protiv ove odluke, otkupiti njihove dionice uz pravičnu naknadu najkasnije u roku od tri mjeseca od dana upisa odluke u sudski registar.

Pod pravičnom naknadom smatra se prosječna cijena dionica ostvarena na Zagrebačkoj burzi, izračunata kao ponderirani prosjek svih cijena ostvarenih na Zagrebačkoj burzi u zadnja tri mjeseca prije dana javne objave poziva za Glavnu skupštinu.

Zahtjev za otkupom dionica kapitala dioničari mogu podnijeti Društvu u roku od 2 mjeseca od dana upisa odluke o povlačenju s uvrštenja na uređenom tržištu u sudski registar, navodi se u pozivu na izvanrednu skupštinu.
Cijena dionice Tankerske plovidbe jučer na zatvaranju iznosila je 360,1 kuna, potonuvši 8,6 posto u odnosu na dan ranije.

Izvanredna Glavna skupština Tankerske plovidbe d.d. održati će se 17. ožujka s početkom u 10:00 sati u Višnjiku.

Izvor: HRT/ZDanas