fbpx

U nedostatku argumenata uvredama i klevetama napadnuta novinarka Suzana Bandić

Nakon šokantnih izjava Rena Sinovčića o novinarki Zadarskog lista objavljenih na naslovnici njegovog tjednika, jučer se u HRT-ovoj emisiji “Studio 4” očitovala hrabra zadarska novinarka Suzana Bandić

Naime, novinarka Zadarskog lista napadnuta je od strane Rena Sinovčića nizom uvredljivih i neistinitih navoda o njezinom privatnom životu, nakon što je u članku objavljenom u Zadarskom listu navela poveznice između Rena Sinovčića, Zdenka Zrilića, Branka Šegona i drugih.

Sinovčić je, naime, sklon napadima iznošenjem kleveta o onima koji pišu, govore ili iznose činjenice o poslovanju njega i njegovih poslovnih suradnika, a koji se njemu ne dopadaju iz njemu poznatnih razloga. Tako se kleveću razni novinari koji su u svojim tekstovima pisali o njegovom poslovanju a iznoseći isključivo činjenice i provjerene navode, dok Sinovčić iznosi svoja mišljenja koja su očito njegova razina, a tu razinu potkrijepljuje izrazima poput “kurva”, “narkomani”, “ redikluli” i sl.

Dakle, za zaključiti je da  u nedostatku argumenata, vokabulara, a i osnovne kulture, uvreda i klevetanje najbolja je i jedina obrana Rena Sinovčića.

Suzana Bandić je gostujući na HRT-u govorila o problematici u poslovanju tvrtke Adria d.d., te o predstečajnoj nagodbi tvrtke VOX d.o.o. kojoj je odobrena ista nagodba u rekordnom roku dok druge tvrtke istog statusa nisu imale tu sreću pa se postavlja pitanje o poveznici Šegon-Zrilić-Sinovčić i činjenici da je upravo Šegonova supruga u odboru za predstečajne nagodbe.

– Osvanula sam danas na naslovnici tog lokalnog tjednika i zaista ne znam kako bi nazvala to. Jednostavno se ne želim očitovati već ću to učiniti u sudskoj privatnoj tužbi. Nikakav drugi način ne postoji, komentirala je Bandić.

Hrvatsko novinarsko društvo strogo je osudilo napad na novinarku Zadarskog lista te isti smatra niskim udarcima ističući da takva razina pisanja najviše govori o vlasniku istog tjednika te uređivačkoj politici istog.

Na pitanje voditelja da li će nastaviti sa istim principom rada kao i do sada izjavila je – Ni Sinovčić ni njemu slični neće me pokolebati!

Z.B./ZADARdanas
Foto: Ivan Katalinić/Antena Zadar