fbpx

Učenici Osnovne škole u Benkovcu posvojilina godinu dana afričkog lava Konga

Učenici sedmih razreda Osnovne škole u Benkovcu posvojili su na godinu dana afričkog lava Konga. Taj raskošni lav postao je simbolično njihov nakon što su se na poticaj učiteljice Mire Jokić uključili u projekt “Posvojitelji životinja” zagrebačkog Zoološkog vrta, gdje Kongo ima stalno prebivalište. Malo starog papira i povratne ambalaže bilo je dovoljno da za nekoliko mjeseci prikupe novac potreban da bi na papiru preuzeli ovog “kralja životinja”.

– Učenici su s oduševljenjem prihvatili projekt koji sam im predložila. Bio je tijesan izbor između merkata i lava, no muški dio razreda glasom više odlučio se za Konga – kaže 32-godišnja učiteljica. Iako u benkovačkoj osnovnoj školi učenicima sedmih razreda predaje matematiku, ovaj joj je projekt izvrsno poslužio za poboljšanje kvalitete nastave.

– Svi potezi koje su učenici morali odraditi za usvajanje lava, poput, primjerice zbrajanja novca od prikupljanja ambalaže i papira, odlično su nam došli za učenje, odnosno analizu podataka i vježbanje excel tablica. Učenje smo učinili zanimljivijim, a ujedno su đaci postali ponosni vlasnici Konga, što ih iz dana u dan ne prestaje veseliti.

– Dok sliku Konga, koju su dobili iz Zoološkog vrta, drže u razredu, sada im je najveća želja posjetiti Konga u Zagrebu. Upravo su zbog toga htjeli otići na maturalnu ekskurziju u Zagreb, ali je, nažalost, ipak odlučeno da se ide u Istru – kaže mlada učiteljica, dodajući kako se projektom posvojenja bilo koje životinje u zagrebačkom Zoološkom vrtu omogućuje zdravstvena zaštita, nabava hrane i dobrobit odabrane životinje.

Posvojenje vrijedi za jednu godinu, s mogućnošću produžetka, a jedna životinjska vrsta može imati više posvojitelja. Posvojitelji se razlikuju po iznosu donacije, a svi dobivaju određene nagrade kada postanu posvojitelji, pa mogu dobiti plaketu sa slikom životinje, suvenir Zoo vrta, svoje ime na nastambi posvojene životinje, majicu Zoo vrta, ulaznice u Zoološki vrt, kao i fotografiju životinje.

Izvor: SD/ZDanas