fbpx

Uhićen Ivica Babić, predsjednik liječničkog sindikata!

Predsjednik Hrvatskog liječničkog sindikata Ivica Babić uhićen je navodno zbog sumnje da je na prijevaru dobio status ratnog vojnog invalida, a u tijeku je pretraga njegovog stana i garaže u Ulici Ljudevita Gaja u Virovitici.
Babića su policajci iz PNUSKOK-a uhitili jutros u Virovitici, gdje živi i radi, a pretraga se obavlja u njegovoj nazočnosti. Na upit novinara o čemu se radi, Babić nije želio ništa odgovoriti.
U zagrebačkom Općinskom državnom odvjetništvu, koje vodi istragu, sumnjaju da je Babić status ratnog vojnog invalida dobio na temelju lažne medicinske dokumentacije.

Babića je početkom godine čelnik Nacionalnog foruma Nikica Gabrić javno prozvao da je lažni invalid Domovinskog rata. Tvrdio je da se Babić u ratu izlazeći iz vozila Hitne pomoći poskliznuo i pao te lažirao medicinsku dokumentaciju na temelju koje je postao 40-postotnim invalidom.
Ministar financija Slavko Linić na konferenciji za novinare zatražen je da komentira uhićenje Babića.
‘Ne bavim se doktorima. Samo treba staviti do znanja, kako je moguće da dodaci donesu toliko veća primanja da imate veću plaću od predsjednika vlade i države. Treba vidjeti gdje je propust u tim platnim evidencijama. Svi smo na plaći državnog proračuna i moramo imati ujednačene kriterije i u tom je dijelu nemoguća takva razlika. Ne moguće je održavati sustav koji ima tolike razlike’, rekao je Linić. (T.V. / I.D. / Hina)

 Izvor: dnevnik.hr