fbpx

Wings for life run: Zadar među svjetskim metropolama

Wings for Life World Run utrka je na kojoj mogu sudjelovati svi – od rekreativaca, amatera koji tek počinju s trčanjem do profesionalnih trkača; ne postoji zadana udaljenost, a svi natjecatelji u cijelom svijetu utrku započinju u isto vrijeme. Sportska povijest još nije zabilježila ovakav događaj. Među 40 gradova svjetskih metropola je i Zadar i to kao jedino mjesto u Hrvatskoj i ima čast biti jedan od svega 17 gradova u Europi u kojima će se ova utrka održati.

Četvrtog svibnja u cijelom svijetu održat će se utrka Wings for life world run. Riječ je o humanitarnoj utrci za zakladu Wings for life koja se bavi istraživanje bolesti leđne moždine.

Među 40 gradova svjetskih metropola je i Zadar i to kao jedino mjesto u Hrvatskoj u kojem će se trčati. Zadar ima čast biti jedan od svega 17 gradova u Europi u kojima će se ova utrka održati. Utrka će startati s Pozdrava suncu a cilj je u Primoštenu. Trči se oko 100 kilometara, no svatko prema vlastitim sposobnostima može izabrati koliko će trčati, pa makar to bilo i svega stotinjak metara.

Polazak je u 12 sati u svih 40 gradova diljem svijeta. Da bi postali dio ove humanitarne globalne utrke potrebno je posjetiti web stranicu Wings for life, upisati se na startnu listu i preko interneta uplatiti startninu od 100 kuna. Time sudjelujete u ovoj humanitarnoj akciji i pomažete u otkrivanju lijeka za bolesti leđne moždine. Zadnji dan prijave na utrku je 20. travnja.

Koordinator projekta u Zadru, Borut Gatara s ponosom ističe kako je ovo veliki događaj za Zadar i poziva Zadrane da sudjeluju u utrci za koju su se već prijavili iz mnogih eurospkih i drugih svjetskih zemalja sa željom da baš u Zadru provedu tahj svibenjski vikend.

Izvor: HRT/ZDanas