fbpx

Zadnja faza sustava vrijednog 50 milijuna kuna

Pri kraju je gradnja kolektora visoke zone, trenutačno najvećeg infrastrukturnog projekta grada Zadra.

Ovih dana objavljen je natječaj za zadnju, ujedno i najtežu fazu kolektora visoke zone, od Bulevara do plinare, ulicom Hrvoja Ćustića, čijim će dovršenjem biti gotovo kičma sustava odvodnje Zadra.

Zadnjih godina najveći infrastrukturni projekt koji je građanima, pogotovo vozačima zadavao velike muke, bliži se kraju. No, ona će pričekati. Početak radova na kolektoru očekuje se u ožujku – ističe pročelnik Darko Kasap.

Ovo je praktički zadnja faza što se tiče kralježnice kanalizacijskog sustava grada Zadra. Spoj između dijela koji je do sada građen, od Puta Bokanjca, ulice Benka Benkovića, Domovinskoga rata, i ovoga zadnjeg dijela koji se sada radi u ulici Petra Skoka, Marina Getaldića i do uređaja. Praktički dovršenjem ove faze stavit ćemo u funkciju cijeli sustav vrijedan 50 milijuna kuna.

Nakon dovršenja mali broj kućanstava će biti priključen na odvodnju, no, stvoreni su uvjeti za priključenje cijelih kvartova u daljnjem razdoblju. Planovi su već izrađeni – ističe direktor Odvodnje Ante Šikić.

Naknadno će se građani priključivati na kolektor i na takav način će, ajmo reći, u nekakvoj budućnosti biti od veće koristi nego sada kad se kolektor završi. Mi smo sa projektima u pravilu pokrili praktički cijeli grad, ima toga još, ali radimo na tome. Znači, sa projektima smo uvijek ispred faze radova i natječaja- rekao je Šikić.

Kao i na ostalim dionicama kolektora grad Zadar će urediti prometnicu koja će dovršenjem zadnje faze postati nova gradska transverzala. Osim, kolektora, građani će dobiti o novu dvotračnu, cestu s novim nogostupima, javnom rasvjetom i izmijenjenim vodovodnim cijevima i ostalim instalacijama. Dovršenje natječaja očekuje se sredinom veljače, a početak radova odmah u ožujku.

Izvor: HRT