fbpx

105 godina sa Zoranićevcima

HPGD Zoranić obilježava značajan jubilej – 105. obljetnicu postojanja, čime spada u red najstarijih amaterskih društava u Hrvatskoj.

Zoranić tim povodom priređuje svečani koncert u četvrtak, 27. veljače, u 20 sati u katedrali sv. Stošije. Tom će prigodom članovi Zbora, predvođeni dirigentom Juricom Šošom, izvesti repertoar sastavljen od skladbi Handlea, Mozarta, Rahmanjinova i Brahmsa, kao i presjek ostalih skladbi domaćih i stranih autora koje Zbor izvodi. No, na programu ovog obljetničkog koncerta naći će se i skladbe dvojice skladatelja koji su sredinom 19. stoljeća djelovali u Zadru. Riječ je o Franzu von Supeu i Franji Sabalichu. Time se Zbor priključuje projektu Sveučilišta u Zadru koji istražuje glazbenu baštinu Zadra tog vremena. Dodajemo da će se te skladbe naći na nosaču zvuka kojeg bi Sveučilište trebalo uskoro izdati. Zbor će na orguljama pratiti Martina Lazar.

Ulaz na koncert je slobodan, tako da Zoranić poziva sve svoje članove, prijatelje i poklonike da zajedno sa Zborom proslave ovaj jubilej.

Izvor:HRT /ZDanas