fbpx

Ako je MZT dobio u Beogradu, može i Zadar u Skoplju

Uopće ne mislim da je pobjeda u Skoplju neka nemoguća misija. Sve ovisi o nama. Ako pružimo energetski maksimum i odigramo timski u napadu, sigurno ćemo imati velike šanse za dobar rezultat – kaže Šutalo

Osim što u završnici utakmice s Igokeom nije mogao računati na prva dva razigravača, koji su zaradili po pet osobnih pogrešaka, Zadar je u Laktašima bio i bez prvog strijelca. Marko Šutalo zbog ozljede nije mogao pomoći momčadi, ali se uoči gostovanja u Skoplju vratio u sastav i bit će na raspolaganju treneru Ivanu Sunari za dvoboj s MZT-om.

– Od prevelikog napora došlo je do zategnuća mišića na gluteusu. To mi je ograničavalo pokrete i nisam mogao trenirati punim intenzitetom. To traje još od utakmice s Partizanom. Stalno se pogoršavalo, a protiv Krke je došlo do toga da nisam mogao normalno hodati. Morao sam napraviti pauzu od dva tjedna – priča Šutalo.

U međuvremenu, došlo je do nekih promjena unutar momčadi.

– Mislim da će nam novi igrač dosta pomoći. Kod svih vidim optimizam i vjerujem da će na kraju sve biti u redu.

Jedino što se nije promijenilo je negativan zadarski niz, koji sada broji već osam uzastopnih poraza u ABA ligi.

– Svi smo željni da što prije prekinemo taj niz. Stvarno se dobro trenira, svi daju svoj maksimum i to nam se mora vratiti – kaže šuter Zadra.

Sljedeću priliku za to Zadrani će imati sutra od 19 sati u Skoplju.

– Definitivno mogu reći da u ovoj ligi nema favorita. Kao što je MZT pobijedio Partizana u Beogradu, tako možemo i mi njih u Skoplju. Uopće ne mislim da je to neka nemoguća misija. Sve ovisi o nama. Ako pružimo energetski maksimum i odigramo timski u napadu, sigurno ćemo imati velike šanse za dobar rezultat.

Kako Zadar treba igrati da bi iz Skoplja donio dva boda?

– Od prve minute moramo vjerovati da možemo dobiti. To je najvažnije. Moramo im pokazati čvrstoću u obrani. Mislim da, kako se utakmica bude bližila kraju, ako bude u egalu, to će nama više odgovarati.

Izvor: Zadarski list/ZDanas