fbpx

Cvijeće za liječnike

Povodom Dana hrvatskih liječnika predstavnici zadarskih braniteljskih udruga jutros su ispred zadarske Opće bolnice liječnicima dijelili cvijeće.

Željeli smo predstavnicima jedne od najhumanijih i najčasnijih djelatnosti, čestitati njihov dan i pružiti im podršku u njihovoj borbi za dostojanstvo i pravednost – kazao je pukovnik HV-a i hrvatski ratni vojni invalid Klaudio Vidaić:

Mi udruge iz Domovinskog rata, ljudi koji su direktno bili povezani uz liječnike , uz bolnice, koji su imali prilike vidjeti iz prve ruke koliko ljubavi i pažnje pružaju svojim pacijentima. Isto tako svjedoci smo koliko im je teško ovih dana, ovih godina, a pogotovo ove posljednje dvije godine kada je zdravstvo doživjelo kolaps.

Braniteljske udruge večeras organiziraju javnu tribinu „Hrvatski liječnici heroji u ratu – društvena savjest u miru“ na kojoj će se raspravljati o situaciji s liječničkom strukom danas u Hrvatskoj. Gosti tribine između ostalih su doktorica Milka Hoti Matešić, povjerenica Hrvatskog liječničkog sindikata zadarske bolnice te doktorica Dubravka Finka, predsjednica Hrvatske udruge za prava pacijenata – ogranak Zadar. Tribina će se održati u Multimedijalnoj dvorani Znanstvene knjižnice s početkom u 18 sati.

Hrvatski dan liječnika obilježava se u spomen na 26. veljače 1874. godine kada je osnovan Hrvatski liječnički zbor kao osma liječnička udruga u Europi s ciljem unaprjeđenja medicinske struke.

 Izvor: HRT/ZDanas