fbpx

Erdogan naredio sinu: Rješavaj se tih 30 milijuna eura!?

Jučer objavljena snimka upitne autentičnosti prouzročila je novi skandal u Turskoj

Tursku potresa novi skandal! U ponedjeljak navečer na YouTubeu osvanule su snimke na kojima premijer Tayyip Erdogan navodno sinu govori da se čim prije treba riješiti velike količine novca. Tonski zapis koji je Erdoganova vlada danas proglasila krivotvorenom navodno je snimljen na dan kada se doznalo za istragu o mitu u vladi te privelo mnoge poslovne ljude i sinove trojice ministara, javlja Reuters.

Zapis upitne autentičnosti zabilježio je trenutak u kojem Bilal s ocem razgovara o preraspodjeli novca. Navodno mu govori da se treba riješiti još 30 milijuna eura, na što mu Erdogan uzvraća kako to mora učiniti čim prije. Reuters podsjeća da su se snimke pojavile dva dana nakon što je Erdoganova stranka AK počela kampanju za lokalne izbore koji se trebaju održati krajem ožujka. Stoga je Erdogan održao izvanredni sastanak sa zamjenikom Besirom Atalayjem, ministrom unutarnjih poslova Ekfanom Alom i šefom obavještajne službe Hakanom Fidanom.

– Oni koji su stvorili ovu prljavu zavjeru protiv premijera Republike Turske odgovarat će pred zakonom – priopćeno je poslije iz njegova ureda, a Erdogan nije propustio još jednom istaknuti kako je skandal pokušaj oporbe da ga skine s vlasti.

Izvor: Večernji list