fbpx

Gortanovci pokreću ovrhu, neće više čekati isplatu plaće koje im je Sinovčić obećao

Radnici Gortan građenja čija je potraživanja od njihovog poslodavca ugovorima o cesiji preuzeo Reno Sinovčić, zatražiti će isplatu svojih sredstava putem ovrhe, kako su sami rekli tijekom jučerašnjeg sastanka sa pravnim zastupnikom u Savezu samostalnih sindikata Hrvatske Vedranom Uranijom održanom u Domu sindikata. U tom postupku zastupat će ih Vedran Uranija koji je inače vijećnik u gradskom vijeću Grada Zadra na nezavisnoj listi Rena Sinovčića.

Radnici kojima još nisu isplaćena potraživanja nemaju više želje čekati Sinovčića da ispuni obavezu koju je preuzeo u kolovozu u 2012. godine. Tada se spominjao rok od šezdeset dana za isplatu radničkih plaća i otpremnina.

– Imam dokumente koji pokazuje da mi je VOX Centar lani 15. travnja isplatio pozajmicu preko Hypo Alpe-Adria Bank u iznosu 32.390 kuna za moje neisplaćene plaće. Došao sam u Hypo banku i tražio od službenika da mi isplati moj novac. On ga je izbrojao, stavio na šalter i taman kad sam ga trebao staviti u džep došla je njegova kolegica, uzela novac i rekla da se obustavlja isplata, kaže bivši Gortanovac Mirko Katuša.

Uranija kaže kako nitko ne osporava potraživanja Gortanovaca kao i činjenicu da su svi rokovi koje je Sinovčić postavio za isplatu obećanog novca radnicima probijeni. Navodi kako su do sada podmirena potraživanja sedamdeset od 100 radnika.

Izvor: Zadarski list/ZDanas