fbpx

HRABRA ZADARSKA PRODAVAČICA: “Ma, što otvori blagajnu”, stala iza kašeta s pivom i dohvatila bocu

Ma, što otvori blagajnu, rekla sam razbojniku, stala iza kašeta s pivom i dohvatila bocu piva. Odmah su se razbježali, kaže nam prodavačica Silva Burčul iz Zadra

Razbojnik sa sunčanim naočalama i kapuljačom rekao mi je: ‘Otvori blagajnu!’. Uperio je u mene veliki nož, govori Silva Burčul (54), prodavačica u zadarskoj trgovini Bakmaz u Ulici Benka Benkovića.

– Rekla sam mu: ‘Ma, što otvori’, dok mi je drugi pokušavao odsjeći prolaz iz blagajne. Shvatila sam što namjerava. Isto se dogodilo i kolegici prije mjesec dana. Nije imala gdje nego im je dala novac. Zato sam brzo iskočila sa sjedalice za blagajnom i stala iza kašeta s pivom. Dohvatila sam bocu piva i rekla da ću zvati šefa, a oni su se razbježali – rekla je prodavačica.

Tri razbojnika koja su joj u subotu u 19.30 sati upala u prodavaonicu nisu se dobro provela. Silva je blagajnu obranila kao da je novac njezin.

– Mulci jedni, oni bi uzeli 5000 kuna iz blagajne, a ja cijeli mjesec radim za 3000 kuna! U trgovinama radim 35 godina i svega sam se nagledala, ali razbojništvo dosad nisam imala. Reagirala sam instiktivno, nisam puno razmišljala, ali sam se cijelu noć nakon toga vrtjela u krevetu razmišljajući što se moglo dogoditi – priznaje Silva, koja je odmah u nedjelju odradila jutarnju smjenu.

Isprepadani mladi razbojnici vjerojatno su potom otišli po pojačanje protiv “opakih” prodavačica. Samo sat poslije u trgovinu mješovite robe u Vukovarskoj upala su četvorica maskiranih razbojnika i prodavačici (36) zaprijetili nožem. Odnijeli su tek nekoliko stotina kuna. Policajci su ubrzo uhitili četiri mladića koje dovode u vezu s razbojništvom. Još nisu sa sigurnošću dokazali da je riječ o toj četvorki, ali kriminalističko istraživanje traje, a razbojnici se na djelu i nisu pokazali baš kao tvrd orah.

Izvor: 24sata/ZDanas