fbpx

Hypo banka uložila žalbu, ne da VOX-u svojih 15 milijuna

Nakon što je potrebna većina vjerovnika 22. siječnja na Trgovačkom sudu u Zadru prihvatila predstečajnu nagodbu za tvrtku VOX d.o.o., Porezna uprava Zadar i Hypo Alpe Adria Bank International AG iz Klagenfurta uložili su žalbe. Prema ocjeni zadarske Porezne uprave, dokumenti na temelju kojih je ishođena predstečajna nagodba VOX-a nevjerodostojni su, a iznijeli su i sumnju u postojanje pojedinih vjerovnika, odnosno u vjerodostojnost prikazanih potraživanja. Što se, pak, tiče austrijskih bankara, oni će, kažu, štititi svoj interes koji ni u kom slučaju nije umanjivanje duga koji potražuju.

– Na rješenje o odobrenju sklapanja predstečajne nagodbe žalbe su podnijeli Hypo Alpe Adria Bank International AG i Porezna uprava, područni ured Zadar, a taj vjerovnik je na ročištu glasao za sklapanje nagodbe, kratko se očitovao Tomislav Jurlina, sudac i glasnogovornik Trgovačkog suda u Zadru.

– Hypo Alpe-Adria-Bank International AG ne može komentirati poslovne odnose s klijentima, niti situacije koje su predmet pravnih radnji. No možemo reći kako će banka koristi sve raspoložive pravne mogućnosti kako bi zaštitila svoje interese, bez obzira na ishod, odnosno presudu Visokog trgovačkog suda, informirali su nas iz središnjice HAAB Klagenfurt koja od VOX-a potražuje 15 milijuna kuna. To je u biti najava nemirenja s postupkom predstečajne nagodbe i zaštita svojih potraživanja i na drugim, dakle i međunarodnim, sudskim instancama.

 Izvor: Zadarski list/ZDanas