fbpx

Košarkašice hvataju poziciju za razigravanje

Ivan Đukić, trener Rockwool Pule, nakon utakmice Zadar – Pula (57:74) u 5. kolu ovogodišnjeg izdanja A-1 lige je rekao:

– Pobijedili smo Zadar njegovim oružjem.

I doista, Puljanke su u toj utakmici pretrčale igračice s Višnjika. A obzirom na dominaciju Pule u centarskoj liniji bilo je teško očekivati uspjeh Zadra koji je sve nade u tom dvoboju polagao u brza napadača rješenja i čvrstu obranu. Pula i dalje dominira visinom. Zadranka Blažević, pa Zubak i Bedalov bit će sigurno prednost “zeleno-žutih” u večerašnjem dvoboju 16. kolu A-1 lige u Puli.

– U Puli uvijek igramo dobro, a često i pobjeđujemo. Trenerica Mazija je do sitnih detalja analizirala igru Pule. Na treninzima smo radili na tome kako iskoristiti određene slabosti Puljanki i pokušati im uzvratiti za poraz u Zadru, kaže Lara Nikpalj, krilna igračica Zadra koja je silom prilika prebačena na centarsku poziciju.

Dakako, kontre i težnja laganim koševima bit će vjerojatan izbor Zadranki.

– Sigurno je da pod košem teško možemo imati dominaciju. Ostaje nam vanjska linija. Antonia Erslan i Ina Marin igraju odlično u zadnje vrijeme i treba će nam njihov šut. Bez toga bit će jako teško pobijediti.

Večerašnji dvoboj zanimljiv je i u kontekstu doigravanja u koje ulazi osam ekipa. Zadar je vrlo blizu tom cilju, no Mazijine igračice traže što bolju poziciju. Zadru bi se pobjedom u Puli otvorile lijepe perspektive…

Izvor: Zadarski list/ZDanas