fbpx

“Ljubav je sreća..”

Ljubav je igra, ljubav su zagrljaji… ljubav je poljubac! Teta, ja znam što je ljubav! Ljubav je sreća… Samo je dio onoga što su u povodu Dana zaljubljenih rekla djeca u dječjem vrtiću vrtiću Čuperak. Mališani, njih dvadeset i dvoje, pod vodstvom teta Zane i Grozdane, spremno su odgovarali na sva pitanja, onako dječje i iskreno, kako samo oni znaju.

Nije izostao niti igrokaz u kojem se jedan žabac zaljubio u žabu.

– Srce mu je počelo lupat jako, a da jadan nije znao kako… Odlučili su pitat miša, zašto ga srce tako brzo šiša… Odgovor je bio jasan, otkucaj srca od ljubavi je bio glasan!

Ljubav za ove mališane znači i pomaganje, darivanje poklona, čitanje knjiga… A svim tim radnjama zajednička je – pažnja. Nevia je tako jučer kazala kako voli kad joj mama čita knjige, Noa, pak, kad se brat igra s njime, a Mia kad je mama i tata zagrle, a jedna poruka ljubavi glasila je jednostavno – “kad me seka zagrli”. Sve su to sitne, male radnje kojima se pokazuje privrženost koju im njihovi najmiliji pokazuju ne obavljajući pritom neke druge poslove.

Ljubav se gradi od malih nogu, podiže vlastitim primjerom i njeguje nježno. Upravo kako bi naši najmlađi jednog dana istu tu ljubav podarili nekom drugome. Na Valentinovo ili neki drugi sasvim “običan dan”.

Izvor: Zadarski list/ZDanas