fbpx

Lyons: Nećemo završiti posljednji

Američki igrači u pravilu nisu od mnogo riječi. Kod njih je sve vrlo jednostavno, a glavna misao vodilja im je pobjeda. Tko god je došao u Zadar, izjavio je da želi pobjeđivati, bez obzira što je u tom trenutku znao vrlo malo o momčadi, ligi i odnosu snaga unutar nje. Nije bitno. “Došao sam pomoći momčadi da pobjeđuje.” Nije ih mnogo u tome uspjelo, pogotovo posljednjih godina, a hoće li Mark Lyons uspjeti promijeniti taj trend, ostaje da vidimo. U prvoj utakmici nije, iako je doveo Zadar nadomak iznenađenja.

– Odigrali smo dobru utakmicu i bili vrlo blizu pobjede. Imam osjećaj da bismo imali veću šansu da nisam rano ušao u probleme s prekršajima. Nažalost, na kraju nismo uspjeli, ali nadam se da ćemo to ispraviti u sljedećem kolu – kazao je Lyons nakon povratka iz Laktaša, gdje je Zadar poražen od Igokee rezultatom 65:58.

Lyons je susret otvorio s dvije trice, ali i tri prekršaja. Objašnjava ih ovako.

– Bio sam možda malo previše uzbuđen. Počeo sam utakmicu i odmah pogodio prva dva šuta. Vjerojatno me to ponijelo i u obrani sam previše koristio ruke. Tako sam zaradio osobne pogreške.

Zadar je u izrazito negativnom ritmu od osam uzastopnih poraza. Kako se izvući iz toga?

– Moramo ostati mirni, zadržati samopouzdanje i vjerovati u pobjedu na svakoj utakmici. Ne smijemo klonuti. Ne treba se brinuti protiv koga igramo, niti koji je protivnik na tablici, nego samo igrati i dati sve od sebe.

Imate još šest kola da pobjegnete s dna i izbjegnete ispadanje iz ABA lige.

– Nećemo biti posljednji. Ne brinite, nećemo.

Izvor: Zadarski list/ZDanas