fbpx

Na Velentinovo svjetlosni spetakl

Na Valentinovo, 14. veljače u 19 sati ispred Sv. Donata svi su pozvani da “kupe lampion i zažele ljubav”. Pretprošle godine prema vedrom zvjezdanom nebu krenulo je 1.400 želja i lampiona, prošle godine 2.300, a ove godine očekuje ih se još više.

Svake godine organizatori potpomažu neku druga udrugu, a ovaj put je ostvarili su suradnju sa Hrvatskom katoličkom udrugom medicinskih sestara i tehničara Zadar, a kupljeni lampion pomoći će invalidima Zadra za kupovinu invalidskih kolica i ostalih pomagala.

Ruže, kuhano vino i zabava

Bit će postavljeni štandovi za prodaju suvenira i ruža. Lampioni će biti u prodaji na recepciji Hostel boutiquea Forum već u četvrtak cijeli dan, a na sam dan događaja od 18 sati na štandovima ispred Sv. Donata.

Program počinje u 19 sati i vodit će ga Ana Marušić, a okupljene će zabavljati DJ Domagoj. Poljetanje lampiona predviđeno je točno u 20 sati. Nakon toga nastupaju Martine Thomas i Black coffee.

Zadarska „Papica” također sprema iznenađenje, pored kuhanog vina i kobasica, ovaj put će se na meniju naći i srcokeksi i hrana sa afrodizjacima!

Poseban poziv ideo onima koji možda žele javno objaviti svoje zaruke da to naprave u petak na Forumu između tisuće lampiona, a mogu se javiti na broj telefona 095-6789-999 do petka.

Tko želi te večeri moći će fotografirati cijeli spektakl iz soba Hostela boutiqua Forum koji također poziva na razgledavanje i koji ima već neke rezervirane sobe za tu romantičnu noć. Zanimljivo je kako sve rezervacije dolaze iz Zadra.

Turistička atrakcija

Organizatori programa su Caffe bar Cult, agencija Galea i društvo Propela, a suorganizatori su Grad Zadar, radio 057 i Hostel boutique Forum. Za tehničku podršku zaslužni su Čistoći, Piazza cateringu i Rent-a-event.

– Mnogi gradovi u svijetu su od ove priče napravili dobar turistički posao, obzirom da su zadrani i ostali pokazali odličan interes i dolaze u sve većem broju, možda bi i ovaj događaj vremenom mogao postati turistička atrakcija. Za to je potrebno uključivanje i svih ostalih koji bi tu našli i svoj i interes grada u cjelini kako bi se stvorila još kvalitetnija ponuda a do tada u svijetlećim lampionima uživajmo sami, kaže Neno Stojaković.

Izvor: Zadarski list/ZDanas