fbpx

Nekoliko vrlo konkretnih stvari koje krivo radite s vašim iPhoneom

Ako ste naviknuti na svoj ‘smartphone’, onda vjerojatno ne možete zamisliti život bez njega. Nažalost, postoji velika šansa da s njim ne postupate kako bi trebalo. Ovdje su neke stvari koje vjerojatno radite krivo s vašim iPhoneom:

1. Nikad ga ne gasite

Vaš telefon trebali biste povremeno isključiti jer će vam baterija umrijeti brže nego što bi trebalo. Ako je stalno upaljen, to brže oštećuje bateriju, kažu stručnjaci. U slučaju da koristite svoj iPhone kao budilicu, razmislite o nabavci prave budilice koja vas financijski neće puno stajati ili pak možete izgasiti telefon u nekom drugom razdoblju dana.

2. Ostavljanje uključenima Wi-Fi i Bluetooth veze

Kada vaš iPhone ima uključenu Wi-Fi i Bluetooth vezu, a ne koristite jednu ili obje, to je samo gubljenje energije. Tijekom dana vjerojatno vam Wi-Fi ili Bluetooth ne treba cijelo vrijeme. Bolje je da ih ostavite isključenima dok vam ne zatrebaju.

3. Korištenje u ekstremnim vremenskim uvjetima

Vaš iPhone nije namijenjen tome da izdrži ekstra visoke ili ekstra niske temperature. Nije ga stoga preporučjivo koristiti kad je vani ispod 0 ili iznad 35 Celzijusevih stupnjeva. Tako možete brže istrošiti bateriju ili će vam se telefon u jednom trenutku privremeno isključiti. Pokušajte sami isključiti svoj iPhone u ekstremnim vremenskim uvjetima ili ga barem držite u džepu daleko od snijega ili sunca.

4. Imati telefon uključen po noći

Ostaviti svoj ​​iPhone da se puni dok vi spavate je praktično, ali to nije dobra ideja. Ako telefon još držite priključenim, iako se baterija napunila, to tijekom vremena može oštetiti bateriju koja će zbog toga imati znatno kraći vijek trajanja. Pokušajte telefon puniti tijekom dana tako da ga možete isključiti nakon što se baterija u potpunosti napuni.

5. Korištenje punjača koji nije Appleov

Applev punjač vam je možda skup, ali ne sumnjajte u to da je riječ o vrijednom ulaganju. Korištenje neovlaštenog punjača može napraviti veliku štetu na telefonu, a za lažne punjače poznato je da uzrokuju požare i eksplozije. Apple je čak pokrenuo i USB Power Adapter Takeback Program u kojem se od korisnika traži im predaju krivotvorene punjače, a od kolovoza prošle godine korisnicima koji donesu svoj lažni punjač, daje popust na kupnju orginalnog Appleova punjača.

6. Nečišćenje telefona

Vaš iPhone je odvratan. Na njemu se nalazi mnoštvo klica baš kao i na zahodskim daskama ili rukohvatima u tramvajima. Apple preporučuje da koristite “mekanu krpicu bez dlačica” kako biste očistili svoj iPhone. Osim toga, na tržištu je moguće pronaći i neke proizvode koji tvrde da koriste UV svjetlo za dezinfekciju telefona.

7. Snimanje u portretnom modu

Ne činite to više. Video snimajte u horizontalnom modu.

8. Nepostavljanje lozinke

Prema Appleu, polovica korisnika svoj iPhone ne zaključava. Ako nemate lozinku, a telefon vam ukradu, vaš identitet i osobni podaci bit će potpuno otvoreni i dostupni. Ne izlažite se takvoj opasnosti kad postoji jednostavan način da zaštitite svoju privatnost.

9. Hodanje okolo sa svojim iPhoneom u ruci

Bilo da ste svjesni toga ili ne, iPhonei su vruća roba na crnom tržištu i velika meta kradljivaca. Ovo se možda ipak više odnosi na SAD, ali budite na oprezu. Primjerice, oko 40 posto pljački u većim američkim gradovima sada zauzimaju mobilni uređaji, pa je u mnogima od njih zapravo prilično opasno hodati ulicom bezbrižno sa svojim iPhoneom u ruci.

Izvor: net.hr/sb/HuffingtonPost