fbpx

NOVI NAČIN KORIŠTENJA FEJSA Kako iz Hrvatske skinuti aplikaciju o kojoj pričaju svi, a skidati je mogu samo Ameri

Svi su izgleda oduševljeni novom aplikacijom Facebook Paper. Radi se ne samo o novoj aplikaciji, već i o ‘potpuno novom načinu korištenja Facebooka’. Naime, Paper je napravljen tako da se korištenje Facebooka približi iskustvu čitanja novina.

Paper aplikacija nalikuje na Flipboard aplikaciju, no za razliku od Flipboarda, u Paperu možemo birati teme koje nas zanimaju, ali ne i unositi RSS izvore kao kod Flipboarda.

Facebook Paper će vam prikazati postove, fotografije i video koji se pojavljuju na vašoj Facebook stranici, a tu je i izbornik koji omogućava pregled sadržaja partnerskih publikacija i kategorija sadržaja koji vas zanimaju.

Zasad je ova aplikacija dostupna samo na području SAD-a (od 3. veljače), ali ne i u ostatku svijeta. Ipak, ako ste nestrpljivi, The Next Web je otkrio način na koji je možete downloadati s App Storea i ako ne živite u SAD-u.

Ukratko, sve što trebate napraviti jest rekonfigurirati svoj iTunes račun kako bi Apple mislio da živite u Sjedinjenim Državama.

Za početak, kliknite na App Store aplikaciju na vašem iPhoneu i potom kliknite na “Featured” tipku koja se nalazi u donjem lijevom kutu zaslona. Potom se pomaknite (scroll) na dno zaslona gdje biste trebali ugledati dugu, horizontalnu tipku gdje se nalazi vaš Apple ID, odmah iznad “Terms and Conditions”.

Kliknite na to i nakon toga će vam se pojaviti “View Apple ID” opcija koja se nalazi na vrhu pop-up izbornika. Nakon što upišete svoju lozinku pojavit će vam se nekoliko opcija za vaš račun, uključujući zemlju i regiju gdje se trenutačno nalazite. Kliknite na “Change Country or Region” i tu možete odabrati američku verziju App Storea.

Kad vam se pojave uvjeti korištenja (“Terms and Conditions”) kliknite na “Agree” (slažem se) i tada ćete naići na prvu veliku zapreku u ovoj proceduri. Naime, Apple zahtjeva odgovarajući način plaćanja ako želite nešto kupiti u App Storeu. Ipak, Facebook Paper aplikacija je besplatna, pa tako među ponuđenim opcijama plaćanja samo odaberite “None” i kliknite na tipku “Next” u donjem desnom kutu zaslona.

Čestitamo! Sada se možete vratiti na App Store i preuzeti novu Facebook aplikaciju za svoj iPhone.

Izvor: net.hr