fbpx

Opera na portugalskom

Adaptacija opere Francisa Poulenca i Jeana Cocteaua “La Voix humaine” (Ljudski glas) na portugalskom – u četvrtak, 20.02.2014., HNK Zadar

U četvrtak 20. veljača u Velikoj dvorani HNK s početkom u 20 h održat će se adaptacija opere Ljudski glas (La Voix humaine) francuskog skladatelja Francoisa Poulenca na tekst znamenitog pjesnika, romanopisca, dramatičara i boema Jeanea Cocteaua. Pod pokroviteljstvom Portugalske ambasade u Zagrebu u Zadar dolaze sopranistica Filipa Lă, aktivna solistica i profesorica na portugalskom Sveučilištu u Aveiru, pijanist Francisco Monteiro koji radi na Institutu u Portu i redatelj Mário Sousa čija je djelatnost usko orijentirana na operno područje.

La voix humaine je priča je to o ženi koju u telefonskom razgovoru ostavlja ljubavnik te joj priopćava da se kani oženiti drugom. U jednosatnom opernom komadu koji se događa u neurednoj sobi ostavljene ljubavnice, dominiraju osjećaji anksioznosti i ljutnje. Čuje se glas samo s jedne, ostavljene strane telefonske žice koji varira od govora do lirskog pjeva te na žestok i ekspresivan način dočarava tekstovni predložak.

Prvu zadarsku izvedbu opere La voix humaine izvest će renomirani portugalski umjetnici i to na portugalskom jeziku. Uz video projekcije koje će činiti kulisu ovog djela gledatelji će moći pratiti titlovani prijevod opernog libreta.

Prodaja karata na blagajni HNK Zadar od 11 do 13 h i od 18 do 20 h.

Cijena ulaznice je 50,00 kn

Izvor: HRT/ZDanas