fbpx

SDP-ov obračun s korupcijom: Državni odvjetnik postaje zamjenik, a zamjenik državni odvjetnik!

Ravnatelj USKOK-a Dinko Cvitan zamijenit će Mladena Bajića na mjestu glavnog državnog odvjetnika. Zastupnik Josip Kregar kazao je jučer prilikom gostovanja u Dnevniku 3 HRT-a kako mu je tu informaciju dao sam Mladen Bajić.

Bajićev mandat istječe 23. travnja i četvrti put očito neće dobiti povjerenje Vlade za funkciju na kojoj je već 12 godina. No, kako je dugovječnost jedino što mu se zamjera, Bajić postaje zamjenikom glavnog državnog odvjetnika.

Dinko Cvitan u listopadu 2005. godine imenovan je na mjesto zamjenika glavnog državnog odvjetnika nakon čega je preuzeo USKOK. Sudeći prema višegodišnjoj suradnji Cvitana i Bajića a i prema novom odnosu, ništa se u Državnom odvjetništvu neće promijeniti. Cvitan devet godina stoji uz bok Bajiću, i ne otvara ladice koje politički nije pametno otvarati. O svim aferama koje je DORH zataškavao pročitajte ovdje.

Za Hinu je izjavio da je odluka o tome tko će biti na čelu DORH-a na Vladi i Hrvatskom saboru te da ne želi ništa prejudicirati ni komentirati.

Indexovi čitatelji žele Kolakušića

U anketi koju smo proveli čitatelji Indexa na mjestu glavnog državnog odvjetnika žele vidjeti suca Mislava Kolakušića koji se javno suprotstavio predstečajnim nagodbama. Njega kao državnog odvjetnika želi nešto više od 64 posto čitatelja.

Na drugom je mjestu Jadranka Sloković s nešto više od 12 posto, a na trećem Vesna Alaburić s 8 posto glasova.

Dinko Cvitan dobio je 6 posto glasova, a Mladen Bajić 5,48 posto. Orsat Miljenić posljednji je izbor čitatelja Indexa sa samo 3,46 posto glasova.

Izvor: Index.hr