fbpx

Uprava Parka prirode Vransko jezero ostaje u Zadarskoj županiji

Uprava Parka prirode Vransko jezero ostaje u Zadarskoj županiji, dok će Betina na otoku Murteru dobiti prezentacijski centar svih nacionalnih parkova i parkova prirode u Hrvatskoj, s posebnim naglaskom na Park prirode Vransko jezero, te nacionalne parkove Krka i Kornati u Šibensko-kninskoj županiji, odluka je Mihaela Zmajlovića, ministra zaštite prirode i okoliša.

Željno očekivana ministrova odluka je zadovoljila zadarsku stranu priče, ali ne i šibensku koja je do zadnjeg trenutka očekivala odluku o preseljenju cijele Uprave JU PP Vransko jezero na otok Murter.

– Podržavam takvu odluku jer mi nismo samostalni, zatvoren otok koji ne dozvoljava pristup drugima, naročito ne susjednoj Šibensko-kninskoj županiji koja ima gotovo 25 posto teritorija Vranskog jezera, rekao je Ivan Knez, gradonačelnik Biograda.

Iz Biograda je 1999. godine i odrađen projekt proglašenja Vranskog jezera parkom prirode.

– Svakako treba naglasiti da bi Uprava parka bez problema odlepršala u Betinu da nije bilo lokalnih medija, prvenstveno Zadarskog lista, koji su uskovitlali uspavalu političku situaciju i zakovitlali je na mlin Vranskog jezera, slikovito će Ivan Knez, gradonačelnik Biograda.

Uprava će se preseliti iz Biograda na Moru na lokalitet Crkvina, čim se ishode sva dokumentacija za izgradnju upravne zgrade.

Izvor: Zadarski list/ZDanas