fbpx

Za EU fondove prijavljeni projekti Ceste ulja i vina, Virtualni most, Luka Ražanac

Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije koja je osnovana početkom prošle godine zamišljena je kao jedan od pokretača preko kojeg će subjekti koji sudjeluju u razvoju ruralnog područja aplicirati projekte prema europskim fondovima.

Ravnatelj AGRRA-e Vladimir Kovačević kaže kako se sve planirane aktivnosti ove županijske agencije odvijaju upravo u pravcu sve uspješnijeg ruralnog razvoja Zadarske županije.

– Strateški usmjeravamo ruralni razvitak na području naše županije i planiramo koordiniranje provedbe strategije ruralnog razvitka. U sklopu toga pripremamo i osmišljavamo programe i projekte za unaprjeđenje ruralnih područja Zadarske županije. Osim toga u svakodnevnom smo kontaktu s našim poljoprivrednicima i poduzetnicima, kojima pružamo savjetodavne usluge. Mi smo tu kao tehnička potpora u pripremi i razradi projektnih prijedloga od ruralnog značaja poljoprivrednicima i poduzetnicima Zadarske županije, kaže Kovačević ističući kako se ipak najveći dio posla odnosi na praćenje i informiranje o mogućnostima financiranja iz EU fondova, pri čemu AGRRA djeluje kao stručna podrška u pripremi projektne dokumentacije za EU fondove.

Projekti AGRRA-e na razini Zadarske županije koji su prijavljeni za EU fondove u ovoj i sljedećoj godini su: Razvoj ruralnog turizma u Jadranskom zaleđu – projekt prijavljen Ceste ulja i vina; Virtualni most (veza na projekt e-bodul); Poticanje društveno odgovornog poslovanja; Od ideje do zapošljavanja; Primjena obnovljivih izvora energije u ruralnim krajevima te Luka otvorena za javni promet s nautičkim vezovima u Ražancu.

Izvor: Zadarski list/ZDanas