fbpx

“A je to” pobjedničke maske ovogodišnjeg zadarskog karnevala

Dva crtana lika – Pat i Mat iz popularnog češkog crtanog filma “A je to” bili su inspiracija za pobjedničke maske ovogodišnjeg zadarskog karnevala u kategoriji pojedinačnih maski. Drugo mjesto je osvojila maska Vinogorje Đakovo – Graševina, mladi momak koji se odlučio maskirati vrlo jednostavno, ali domišljato, u dvolitarsku kartonsku ambalažu za vino, dok je trećeplasirana maska bila ona vjerojatno najpoznatijeg lica dječjih priča – Crvenkapice.

U natjecanju je sudjelovalo oko dvadesetak sudionika, uglavnom mladih ljudi koji su se sve do točno u ponoć zabavljali u zadarskoj Varoši. Sudeći po uzavreloj atmosferi, zabava bi potrajala i duže u noć, no zadnji otkucaj obližnje gradske ure na Narodnom trgu je označio početak korizme i završetak karnevalskog “ludila”.

Prekjučerašnji program proglašenja najboljih pojedinačnih maski ovogodišnjeg zadarskog karnevala vodio je poznati zadarski glumac Dragan Veselić u društvu još dvojice “veterana” gradskih proslava Valtera Šarovića i Mimija Zadarskog. Za glazbu je bio angažiran bend Neprijatelji, a uz spomenute pobjednike, dodjeljene su još dvije prigodne nagrade – sponzorske majice koje je osvojila mala skupina djevojaka maskiranih u strašne žene. Najbolje maskirani sudionici karnevala dobili su i prigodne nagrade: bocu Maraschina za treće mjesto, večeru u restoranu Kancona za drugo mjesto i večeru u restoranu Bruscheta za prvo mjesto.

Izvor: Zadarski list/ZDanas

Foto: Marin GOSPIĆ