fbpx

Atheisti dolaze u Zadar: Milina je svirati ovoj publici!

Novosadska grupa Atheist Rap svira sutra, u petak, u starom Kazalištu lutaka u Jazinama. Vijest je to koja je razveselila mnoge, a ova svirka dodatno “dobiva na težini” ako u obzir uzmemo činjenicu da je ovo prvi od hrvatskih koncerata kojima će ova grupa proslaviti četvrt stoljeća, odnosno 25 godina karijere.

Ovo će im biti treći nastup u Zadru, a mnogi se i dalje živo sjećaju onog prvog, u dvorištu DHM-a, u ljeto 2006. godine. Bend je tada rasturio i taj koncert i danas slovi za jedan od najenergičnijih u tom prostoru. Povodom skorašnjeg zadarskog nastupa, sa zanimljivim članovima benda napravili smo intervju.

Obilježavate 25 godina postojanja i turneju koja kreće tim povodom započinjete baš u Zadru. Kako to?

DR POP: Netko mora biti prvi i dobro je da je uvijek netko drugi prvi, e da je bar i u nogometu tako… To je ovaj put Zadar u kom imamo puno pravih fanova i vrlo mi je drago što u petak neće putovati daleko da bi nas gledali.

LEKI: To je strateško pitanje – turneja će biti duga i naporna, trebalo bi obezbijediti hranu i piće. Radule je ključni čovjek u bendu, najveći teret na svirkama pada na njega, znači posebno pazimo na njegove potrebe. Pošto uzmemo u obzir činjenice da je on, igrom slučaja, posljednji čuvar vatre poštenog alkoholizma u bendu te ljubitelj slatkih alkoholnih pića, pet stoljeća duga tradicija proizvodnje derivata autohtone višnje maraske je više nego dovoljan razlog za početak turneje pred potomcima Jadasina.

Ovo nije vaš prvi koncert u Zadru. Po čemu pamtite zadarsku publiku i kako najavljujete ovaj nastup?

DR POP: Zadarsku publiku pamtimo kao veoma srčanu, zahtjevnu i nadasve fer, tako da je takvima milina svirati. Dosad smo to dvaput činili, oba puta uspješno. Pamtimo bakljadu koju su nam priredili na našem prvom zadarskom koncertu u dvorištu DHM-a 2006. godine. Želimo publici pružiti jednu veselu večer šetnjom kroz repertoar hitova iz prethodnih 25 godina.

LEKI: Zadarsku publiku pamtim po dalmatinskom, vrelom temperamentu. I po lijepim djevojkama, ali uzevši u obzir naše godine i psihofizičko stanje, koncert možemo najaviti citatom iz “Vodiča kroz galaksiju za autostopere” – uglavnom bezopasni! Ali još uvijek odlično sviramo…

Jeste li vi ateisti?

RADULE: Meni je bliže to nego vjerovanje hulji koji ti s blagim osmijehom na licu obećava da će ti sve biti super u zagrobnom životu za koji ti garantira neprovjerivim pričama koje je prenio netko tko je čuo da je netko rekao da se negdje dogodilo nešto neobjašnjivo.

DR POP: Jesmo.

Izvor: Zadarski list/ZDanas