fbpx

Civilnom društvu na raspolaganju 35 milijuna kuna

U Multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Zadar jučer je predstavljeno šest natječaja za financiranje projekata i programa organizacija civilnoga društva iz triju ministarstava: Ministarstva socijalne politike i mladih, Ministarstva zdravlja, Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta te iz Ureda za suzbijanje zlouporabe droga. Civilnim društvima je na raspolaganju ukupno 35 milijuna kuna. Po prvi put, u suradnji s Nacionalnom zakladom za razvoj civilnoga društva, provedbeno tijelo za provedbu i kontrolu provođenja natječaja ministarstava je Zaklada “Kajo Dadić” iz Splita, i to za dalmatinsko i ličko područje.

Programska koordinatorica Zaklade “Kajo Dadić”, Danijela Vrdoljak Svilokos, je i predstavila natječaje u zadarskoj Gradskoj knjižnici, a među zainteresiranima su bili predstavnici Volonterskog centra Zadar, Udruge za izvannastavne i izvanškolske aktivnosti – CINAZ, Udruge za promicanje i unaprjeđivanje filozofije za djecu Mala filozofija i drugi.

Zainteresirani su tako upoznati s uvjetima natječaja i mogućnostima za prijavu na šest različitih natječaja.

– Već je u tijeku natječaj Prevencija nasilja nad i među djecom i mladima, a traje do kraja ožujka. Natječaj je ‘težak’ 6 milijuna kuna, a financiraju ga Ministarstvo socijalne politike mladih i MZOS s po tri milijuna, rekla je Vrdoljak Svilokos.

U ožujku će biti još objavljeni natječaji Promicanje i zaštita prava djece (1,1 milijun kuna), zatim Sufinanciranje programa lokalnih volonterskih centara (1 milijun kn), Prevencija socijalne isključenosti (4 milijuna kuna) i Prevencija ovisnosti i resocijalizacije ovisnika (13 milijuna kuna). Ovaj zadnji natječaj financiraju Ministarstvo zdravlja, Ministarstvo socijalne politike i mladih te Ured za suzbijanje zlouporabe droga. 6 milijuna kuna je namijenjeno projektima udruga, a 7 milijuna projektima zdravstvenih ustanova za njihove projekte u partnerstvu s udrugama. U travnju će biti objavljen natječaj Projekti usmjereni mladima (9,9 milijuna kuna).

Izvor: ZL

Foto: Vedran SITNICA