fbpx

Darinko Kosor napao Hajdaša Dončića zbog Zračne luke Zagreb: “Ministar nema pojma o građevinskim poslovima!”

“Žalosno je da imamo ministra prometa i infrastrukture koji jako malo zna o građevinskim poslovima”, tim riječima počinje otvoreno pismo koje je predsjednik Skupštine Grada Zagreba Darinko Kosor uputio ministru pomorstva, prometa i infrastrukture Siniši Hajdašu Dončiću vezano za radove na terminalu Zračne luke Zagreb.

Na lokaciji novog terminala već se tri mjeseca ne odvijaju građevinski poslovi već priprema gradilišta i time se obmanjuje javnost, jučer je tamo napravljen igrokaz da se tamo odvijaju građevinski radovi, rekao je Kosor. “Želim samo podsjetiti da je isti igrokaz bio izveden i u 12. mjesecu. Isto nekoliko bagera, kamiončića i radnika, koji na istoj lokaciji rade isto što i tri mjeseca kasnije. Žalosno je da imamo ministra infrastrukture i prometa koji jako malo zna o građevinskim poslovima. Bilo bi dobro da barem nešto zna”.

“Nažalost se razumijem malo bolje u građevinske radove od ministra prometa i infrastrukture”

Ovo je najveća investicija u gradu Zagrebu, a jučer je jasno navedeno da će kamen temeljac biti postavljen tek u četvrtom mjesecu. Evo za usporedbu, u istom vremenskom razdoblju, radovi na trgovačkom centru IKEA su dovedeni ne samo do iskopa i temelja, već do izgrađene cjelokupne betonske konstrukcije i krovišta, dodao je Kosor i pozvao ministra da sutra zajedno obiđu gradilište.

“Pozivam ministra, kad je već toliko hrabar da nije bio na gradilištu, a da mene poziva da vidim gradilište, da sutra zajedno posjetimo gradilište i da se zajedno slikamo pored izvedene građevinske jame, koja bi trebala biti duboka nekih desetak metara. Ako to tamo postoji, ispričat ću mu se, ali ako toga tamo nema, znači da je ministar lagao hrvatsku javnost i hrvatske medije”, rekao je Kosor te dodao: “A ja vas uvjeravam da toga nema na gradilištu novog terminala. Nažalost se razumijem malo bolje u građevinske radove od ministra prometa i infrastrukture. Pazite kakvo lijepo ime ima, a ne razumije se u osnovne građevinske poslove”.

Kosor je kazao i da je pressicu vezano za ovu temu imao u ponedjeljak, a istog dana poslijepodne sazvana je i skupština društva Zračna luka na kojoj je odgođena isplata bonusa direktorima. “Neću reći da je povezano s našom press konferencijom, ali vidite kako se poklopilo da je isti dan, samo popodne, isplata bonusa odgođena. Ali nije ukinuta, nego samo odgođena, valjda do nekog drugog vremena kad neće biti medijske bure”.

Za kraj je rekao da on neće odustati od ovoga, i da su svi investitori i strani i domaći dobrodošli u Hrvatsku, ali ne mogu raditi igrokaze da izvode radove i ponašati se kao da je Hrvatska banana država. “Zračna luka Zagreb zadržala je četiri radnika kako bi oni nadzirali koncesiju idućih 30 godina, a zadržala je 200 milijuna kuna na računu kako bi se tim direktorima isplaćivali bonusi i plaće. Na prvoj sjednici Gradske Skupštine klub zastupnika HSLS HSS će tražiti isplatu 70 milijuna kuna u proračun Grada Zagreba, kako bi s tim izgradili tri vrtića ili dva doma za umirovljenike. Gradu treba taj novac, to su naši novci koji se ne smiju davati za gradnju hotela Francuzima i bonusa za direktore”, zaključio je Kosor.

 Izvor: Index.hr