fbpx

Dario Ivankov podnio ostavku na mjestu županijskog pročelnika za gospodarstvo

Dario Ivankov ne želi biti županijski pročelnik za gospodarstvo. Razlozi su, kaže, osobne prirode, a što o tome misli župan Stipe Zrilić, novinari nisu doznali.

Zadarska županija traži će novo kadrovsko rješenje za funkciju pročelnika Upravnog odjela za gospodarstvo. Naime, dosadašnji pročelnik Dario Ivankov zatražio je da ga se razriješi te dužnosti na vlastiti zahtjev – kazao je na kolegiju župan Stipe Zrilić. Nije u ovakvim uvjetima lako obnašati bilo koju funkciju pa niti funkciju pročelnika. Odjeli nemaju veliku kadrovsku strukturu, a mi imamo financijska i druga ograničenja za prijem djelatnika u odjel – kazao je s tim u vezi župan Zrilić. Na novinarski upit što misli o radu pročelnika župan Zrilić neizravno je dao do znanja da osobni razlozi Darija Ivankova ipak imaju veze s poslom koji je obavljao kao pročelnik.

  ” Nije bitno što ja sad mislim i kako mislim ako je on podnio zahtjev za razrješenje onda se jednostavno mora ići tražiti druga kadrovska rješenja. Nekoliko puta sam rekao – nisu svi odjeli jednako aktivni. To se vidi iz ovoga izvješća koliko koji odjel radi, a ono što je nama najbitnije odjeli se moraju fokusirati na pripremu razvojnih projekata jer ukoliko tu ne budemo uspješni onda jednostavno nemamo gdje biti uspješni jer mi sa svojim vlastitim sredstvima, trošeći samo ova iz proračuna na nekakav hladan pogon, nikako ne bi mogli biti uspješni. I ono što sam rekao nije u ovim uvjetima lako obnašati bilo koju funkciju pa niti funkciju pročelnika, ona je dosta komplicirana i znači odjeli nemaju veliku kadrovsku strukturu, veliki broj djelatnika kako bi to radili na jedan optimalan način . Mi u tom smislu imamo financijska i druga ograničenja za prijem djelatnika u odjel. ” – kazao je župan Stipe Zrilić.

 Izvor: HRT