fbpx

Dječak (11) se igrao u svojoj sobi, pao i slučajno zadavio konopom

Što se točno dogodilo u sobi 11-godišnjeg dječaka iz Zadra, koji se u petak ugušio užetom za preskakanje, znat će se nakon policijske istrage koja još traje.

– Ne možemo zasad reći je li u slučaju smrti 11-godišnjeg dječaka u pitanju samoubojstvo ili nesretan slučaj. To će utvrditi policijska istraga. Obavljen je očevid, kao i obdukcija, ali istraga je tek počela i potrajat će – rekao je danas Elis Žodan, glasnogovornik Policijske uprave zadarske .

Trenirao taekwondo

Tragična smrt 11-godišnjaka, učenika petog razreda Osnovne škole Zadarski otoci, potresla je cijeli grad. Dječaka je mrtvog u sobi u petak pronašla njegova majka, a obdukcijom u zadarskoj bolnici utvrđeno je da je smrt nastupila zbog nedostatka kisika zbog stezanja vrata.

Dječaku je oko vrata bio omotan konopac od vijače za preskakanje. Jeziv slučaj potpuno je shrvao bližu i daljnju obitelj dječaka, a njegovi prijatelji iz škole su u šoku. U nedjelju smo razgovarali s dječakovim ujakom Vicom Antuncem koji je kazao da je obitelj potresena i da nitko ne vjeruje da je dječak počinio samoubojstvo. U podstanarskom stanu nedaleko od OŠ Zadarski otoci dječak je živio s majkom i sestrom, nakon što su mu se roditelji razveli.

– On je bio živahan dječak, svemu se veselio. Trenirao je tae kwon do – rekao je Vice Antunac. Ispričao je da je dječak u petak došao iz škole oko 11 sati i bio je sam u stanu. Njegova 15-godišnja sestra je došla nešto kasnije i otišla u drugu sobu, ne sluteći da bi se s bratom nešto moglo dogoditi.

Dječak je nešto pojeo i otišao u svoju sobu gdje je uzeo vijaču.

– Mi ne vjerujemo da bi se on ubio, pa to je dijete od 11 godina. Prije nego što se to dogodilo, on je u sobi uredno napravio svoj krevet i složio donje rublje za tuširanje. Vijačom se najvjerojatnije igrao. Imao je i rasječenu bradu kada su ga pronašli, pao je, a konop mu je bio stegnut oko vrata – potreseno je ispričao dječakov ujak.

Sestra nije ništa čula

U stanu je tada bila dječakova sestra koja nije ništa čula, a majka se nešto kasnije vratila s posla i pronašla dječaka mrtvog. Hitna pomoć stigla je brzo, no nije bilo šanse da se 11-godišnjaka vrati u život. Policijskim očevidom utvrđeno je da na tijelu nema elemenata kaznenog djela.

Izvor: Jutarnji list

Foto: CROPIX