fbpx

Dr. Marko Vučetić: Prijavili smo Kapovića

Press konferencija virske oporbe prošla bez izgreda; Vijećnik Vučetić: Policijo, zaštiti me od načelnika!

Press konferencija oporbe održala se u zgradi Općine i prošla je – bez izgreda. Iako je bilo glasina kako bi oporbenjake mogao dočekati načelnik Kapović sa zaštitarima, to se nije dogodilo.

Oporba je na pressici ponovila svoje stajalište oko djelovanja aktualne politike u Viru.

Situacija na Viru bi danas mogla eskalirati: opozicija je sazvala konferenciju za novinare u Općini, a načelnik Kristijan Kapović im to neće dopustiti – očekuje se kako će ih ispred općine će ih dočekati kordon zaštitara.

Vijećnik Vučetić: Policijo, zaštiti me od načelnika!

Nakon što je u ponedjeljak virski načelnik Kristijan Kapović prozvao nezavisnog vijećnika Marka Vučetića i članove Udruge “Vir bez podjela” da su izravno povezani s raznoraznim kriminalnim skupinama iz Vira, Rijeke i Beograda koje preko njih navodno žele preuzeti kontrolu nad otokom, Vučetić je u utorak predočio potvrdu o nekažnjavanju Henrija Radovića kojeg je načelnik Kapović javno optužio da je 2012. godine prijetio njegovoj supruzi silovanjem.

– Kapović je za Henrija Radovića rekao da je višestruko osuđeni kriminalac, a prethodno je mene na sjednicama Općinskog vijeća u nekoliko navrata upozorio da pazim na svoj ugled i s kime se družim.

Evo, ispred vas je potvrda Općinskog suda u Zadru, izdana 4. ožujka ove godine. Iz nje se lijepo vidi da se pred Županijskim i Općinskim sudom u Zadru ne vodi nikakav postupak protiv Henrija Radovića, niti je protiv njega izrečena nepravomoćna osuđujuća presuda – kaže Vučetić i dodaje da će pravne postupke protiv Kapovića pokrenuti i drugi prozvani članovi Udruge “Vir bez podjela”.
Obitelj na vlasti

– Ja ću pokrenuti ono što sam kao otac i suprug dužan, a to je – zaštita svoje obitelji. Nakon Kapovićevih istupa u medijima, moja supruga i moja obitelj žive u strahu. Zbog toga sam danas kontaktirao policiju i zatražio zaštitu – kazao nam je Vučetić.

– Kapović proziva za isisavanje 150 milijuna kuna iz općinskog proračuna prije njegova dolaska na vlast 2003. godine. Pa tko je bio na vlasti prije toga, ako ne njegov otac i njegov današnji koalicijski partner iz HDZ-a, ujedno i predsjednik Općinskog vijeća, Miro Glavan? Kapovićev otac je na vlasti bio od 1988. do 1993., nakon njega Miro Glavan do 2000. godine, a potom Rudi Kapović koji je Kristijanov stričević.

Dakle, sve njegova rodbina i prijatelji koji su mu danas desna ruka! Ako je za taj kriminal znao sve ove godine, zašto ga nije prijavio? Ili je bio sudionik u tome? – pita se Igor Vučetić.

– Okidač za načelnika Kapovića bila je naša prijava devastacije obale na sjeverozapadnom dijelu otoka. Zatražili smo od Ministarstva graditeljstva i Ministarstva zaštite okoliša da izađu na teren i vide što je u tim uvalama napravljeno pod izgovorom dohranjivanja plaža. Iz Ministarstva zaštite okoliša su nam odgovorili da Općini nisu dali suglasnost za nasipanje obale i da su za taj posao trebali imati studiju utjecaja na okoliš, što oni nemaju. Kad dobijemo odgovor i iz Ministarstva graditeljstva, tada ćemo doznati tko zapravo radi, a tko ne radi po zakonu – zaključuje Vučetić.

Kapović: Idem u DORH

Kristijana Kapovića suočili smo s činjenicom da Henri Radović ima potvrdu o nekažnjavanju.

– Čovjek je rehabilitiran, on je robijao u Lepoglavi i Gospiću prije 20-ak godina. To znaju svi na Viru, samo se Marko Vučetić pravi da to ne zna, možda zato što ga ovaj svojim autom dovodi i odvodi na sjednice Općinskog vijeća i s njim redovito ispija kave – odgovara Kapović, podsjećajući da su Henri Radović i Željko Bojević njegovu ženu držali za vrat prijeteći silovanjem i “vožnjom u gepeku”.

– Policija tada nije mogla ništa napraviti jer mi supruga to nije htjela prijaviti, a ni ja za to nisam znao. Upravo sam krenuo s odvjetnikom u Državno odvjetništvo gdje ćemo cijeli slučaj prijaviti – kazao je Kapović.

Izvor: Slobodna Damacija/ZDanas

Foto: Jure Mišković/CROPIX