fbpx

Druga ovosezonska premijera HNK Zadar

Druga ovosezonska premijera HNK Zadar najavljena je na jučerašnjoj konferenciji za novinare. Istina je naslov komada kojeg zadarsko kazalište priprema u suradnji s Kazališnom družinom glumci u Zagvozdu. Danko Ljuština redatelj je predstave, a priču je vidio sasvim slučajno.

– Bazao sam po raznim kanalima na TV-u i vidio predstavu. Budući da ne znam francuski, a moja kćer ga zna jako dobro, zamolio sam je da mi kaže o čemu se radi. Vidio sam da je to odličan komad, dao sam Mlikoti, a on je prihvatio i predložio Zadar.

Zadar je tradicionalno jaki kazališni centar, uvijek je imao i ima publiku, kazao je Danko Ljuština istaknuvši kako je on prvenstveno glumac, a svoju redateljsku ulogu ovdje je shvatio kao druženje.

– Ja sam ljubomoran ko’ svinja. Najradije bih uskočio i ja radio to što oni rade. Više se umorim na probama nego kad sam probavam. Odlično nam je u Zadru, grad je predivan, a nadam se da će se publika zabaviti, kazao je Ljuština. Kad je riječ o predstavi, kazao je kako je to dobra stara špreherska škola, brzi vodvilj u najboljoj tradiciji francuskih vodvilja.

Mila Elegović je kazala kako je jezik ovog dramatičara dosta blizak svima nama.

– Mogućnost ostvarenja istinskog odnosa koji traje? To je nama najzanimljivije u predstavi, bavimo se slabostima, kazala je Mila koja je izuzetni zadovoljna domaćinstvom zadarskog kazališta.

Praizvedba je 26. ožujka, a nakon toga slijede gostovanja, prvo na Bjelovarskim odjecima kazališta, a potom na festivalu u Krapini. U planu je još nekoliko gostovanja, a moguće i ljetna turneja.

Foto: Zvonko KUCELIN
Izvor: Zadarski list/ZDanas