fbpx

FILMSKA POTJERA Veliki lov na pljačkaša: Bježao im s maskom koja mijenja lice

Muškarac (32) s gumenom filmskom maskom banuo je u mjenjačnicu u Zadru. Ukrao je 50.000 kuna i pobjegao. Nakon prave filmske potjere, predao se policiji

Jedan pljačkaš, filmska maska, suzavac, pištolj, oko 50.000 kuna, potjera i policijske barikade – to nije filmski scenarij nego prava pljačka kojoj su svjedočili Zadrani u četvrtak oko 19 sati.

Muškarac (32) pomno se opremio za pražnjenje pune blagajne. Lice je prekrio gumenom filmskom maskom te u suton banuo u mjenjačnicu u zadarskoj Zrinsko Frankopanskog ulici. Odmah je izvadio suzavac iz džepa i poprskao zaposlenicu (31) po licu. Oči su je počele snažno peći. Dok se borila s bolovima, pljačkaš je pohitao iza pulta i pročešljao blagajnu. S oko 50.000 kuna odšetao je do parkirališta ispred bolnice u Ulici Bože Peričića. Sve su to u nevjerici gledali očevici. Odmah su alarmirali policiju. Dok je pljačkaš ulazio u Citroën, policajci su već stigli pred bolnicu.

– Stani – povikali su izlazeći iz patrolnih vozila. No muškarac, umjesto da stane, pojurio je na njih automobilom. Stali su pucati po gumama, no uzalud. Pljačkaš je protutnjao uz škripu guma, no ne zadugo. Već na sljedećem križanju kraj hotela Kolovare dočekala ga je interventna policija. Svojim terencima su mu prepriječili put. Vidjevši da nema kuda, razbojnik s obrovačkog područja se predao.

Pretražili su njegov Citroën i pronašli pištolj koji nije koristio u pljački. Barem ne u ovoj. Uhitili su ga i odveli na kriminalističku obradu u policiju.

Zbog gumene maske povezuju ga s drugim razbojništvima

Upravo je kvalitetna gumena maska, koja prekriva cijelo lice i mijenja izgled čovjeka koji je nosi, ali na prirodan način, bila pokazatelj policajcima Odjela općeg kriminaliteta da razbojnika povežu s još nekim nerazriješenim razbojništvima s područja Istre i Rijeke.

Maska je samo jedan od tragova koji ga povezuju i s drugim pljačkama. Policijske postaje s tih područja surađuju sa zadarskom u vezi osumnjičenika za razbojništva.

Screen Shot 2014-03-29 at 00.56.15

U isto vrijeme, drugi muškarac u bolnici prijetio bombom

Dok je policija hvatala pljačkaša, u bolnici ispred koje je pljačkaš parkirao auto odvijao se drugi incident. Muškarac je izgubio živce čekajući dva sata sa ženom i dvoje djece nalaze.

Galamio je na osoblje bolnice i prijetio da će baciti bombu. Isprva su se u medijima pojavile informacije kako su ova dva slučaja povezana te da je riječ o istome muškarcu. Policija je jučer demantirala ove navode lokalnih medija.

Istaknuli su kako su to dva potpuno odvojena slučaja.
U drugom slučaju radilo se samo o uzrujanu ocu koji je izgubio strpljenje zbog predugog čekanja nalaza.

 Izvor: 24sata/ZDanas

Foto: Dino Stanin/PIXSELL