fbpx

Germanwings uvodi letove za Hamburg i Düsseldorf

Direktorica Zračne luke Zadar Irena Ćosić poslala je medijima priopćenje u kojemu navodi da je tijekom 2014. godine ostvarena kvalitetna suradnja s avioprijevoznicima Ryanairom, Croatia Airlinesom, Germanwingsom, Lufthansom, Scandjetom, Eurolotom te Interskyjem, a tu su i nove aviokompanije, belgijski Jetarifly, ukrajinski Litair-Ukraine te nizozemska Transavia.

Ryanair će iz Zadra i ove godine letjeti prema 15 europskih destinacija, od kojih je jedna nova – Manchester, a tu su još i Billund, Oslo, London, Marseille, Düsseldorf, Bruxelles, Frankfurt, Dublin, Pariz te Stockholm. Germanwings uvodi dvije nove destinacije tijekom ljetnog reda letenja 2014. godine, i to za Hamburg i Düsseldorf, a nastavlja letjeti na postojeće dvije destinacije, Köln i Stuttgart.

Scandjet će u nadolazećoj sezoni povezivati Zadar s 15 destinacija, od kojih je sedam novih u odnosu na prethodnu godinu – Kokkola-Pietarsaari, Oulu, Vaasa, Jwaskvla, Turku te Arlanda. Jetairfly će letjeti prema Bruxellesu, Utair-Ukraine prema Lvivu, dok će Transavia letjeti prema Parizu.

Croatia Airlines nastavlja letjeti prema Zagrebu, Puli, Münchenu i Frankfurtu, a Lufthansa prema Münchenu, Intersky prema Friedrischafenu, Eurolot prema Varšavi i Gdanjsku. U tijeku su završni pregovori sa španjolskom aviokompanijom Vueling za letove prema Rimu od lipnja do rujna 2014. godine.

Tijekom zime u Zračnoj luci je završena djelomična sanacija kolnika na glavnoj stajanci i voznim stazama A, H i F u vrijednosti od 4.250.000 kuna, a u samoj završnici su radovi na rekonstrukciji rasvjete glavne stajanke u vrijednosti od 2.800.000 kuna. Istodobno se dovršavaju radovi na sanaciji biološkog filtra u vrijednosti od 650.000 kuna.

U travnju će biti objavljen natječaj za izgradnju skladišta vrijednog 1,5 milijuna kuna, a najveći infrastrukturni projekti su rekonstrukcija i produženje uzletno-sletne staze, te rekonstrukcija i dogradnja glavne stajanke u ukupnoj vrijednosti od oko 53 milijuna eura, koji su prijavljeni Ministarstvu gospodarstva kao strateški važni za Hrvatsku.

Izvor: ZL/ZDanas