fbpx

Gotovina počasni građanin, Luki Modriću godišnja nagrada

Na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća Obrovca je donesena odluka – umirovljeni hrvatski general Ante Gotovina postat će počasni građanin Grada Obrovca.

Većinu u Vijeću sačinjava koalicija HDZ-a s četiri vijećnika i SDSS-a s tri vijećnika. Oporba su Marko Klanac i Ivica Vrkić iz HSLS-a, Marko Župan iz SDP-a, Branislav Švonja (DPS) te nezavisni Ivan Matić i Mile Minja Anić.

Svečana povelja počasnog građanina Gotovini, bit će uručena 19. ožujka na svečanoj sjednici u povodu Dana grada i nebeskog zaštitnika sv. Josipa.

Počasnim građaninom je uz devet glasova za i dva suzdržana proglašen i uspješni hotelijerski poduzetnik Anđelko Leko (81) iz Zagreba koji već 45 godina ima vikendicu u kruševačkoj Mekoj Dragi. Dobitnici ovogodišnje godišnje nagrade su nogometaši, “motor” hrvatske reprezentacije i madridskog Reala Luka Modrić te bivši reprezentativac i igrač Rijeke Damir Desnica (58) rođen u Obrovcu, a koji je 1973. godine proglašen najboljim igračem oštećenog sluha na svijetu.

Na sjednici je nazočilo 11 od 13 vijećnika, nedostajali su nezavisni Mile Minja Anić i Branislav Švonja (DPS). Predsjedao je predsjednik Marin Klanac a osim gradonačelnika dr. Ante Župana i dogradonačelnika Grge Šoše i Stanka Mijića nazočio je tajnik Slobodan Jurjević, pročelnica JUP-a Gordana Renić i voditeljica Odsjeka za financije Marija Župan.

Izvor: ZL