fbpx

Gradi se hotel visoke kategorije i marine u uvali Ilo u mjestu Savar

Vladino Povjerenstvo za procjenu i utvrđivanje prijedloga strateških projekata zaprimilo je 16 investicijskih projekata među kojima se nalazi i dosada nepoznata ideja o izgradnji hotela visoke kategorije i marine u uvali Ilo u mjestu Savar na Dugom otoku. Priču je pokrenuo Denis Jukić, a radi se o investiciji teškoj 4,5 milijuna eura.

Jukić je savarski zet, ali i dugogodišnji turistički radnik koji je karijeru počeo osamdesetih godina u tadašnjem “Yugotoursu”, a nastavio devedesetih u “Bemextoursu”. Bio je jedan od direktora u “Generalturistu”, direktor uprave “Hotela Bonavia”, predsjednik Uprave “Hotela Dubrovnik Palacea” te direktor i član Uprave “Jadranskih luksuznih hotela”.

Početkom 2011. godine nakratko je bio na čelnom mjestu Uprave “Atlasa”, a u dugootočku investiciju namjerava krenuti kroz tvrtku “T.C. i partneri“ koju je kao konzultantsku kuću za turizam i hotelijerstvo 2006. osnovao u Rijeci. Jukić je prošle godine izabran za izvršnog direktora hrvatskog ogranka “Meeting Point Internationala”, jedne od vodećih turističkih kompanija u svijetu, specijalizirane za upravljanje destinacijom.

– Plan je izgraditi hotel visoke kategorije s dodatnim sadržajima za goste nautičare. Želimo stvoriti sinergiju hotela s postojećom infrastrukturom za nautičare.

Autohtoni proizvodi

Namjera je iskoristiti prednosti koje lokacija Savar i Dugi otok mogu ponuditi u aktivnom odmoru visoke kategorije i izvan glavne turističke sezone. Kroz projekt podržavamo i ponudu autohtonih proizvoda otočkih OPG-a, kaže Denis Jukić objašnjavajući detalje investicije:

– Investicija sadrži ulaganje u hotel, vile i sadržaj za nautičare u visini od 4,5 milijuna eura koje otvara novih 20 radnih mjesta, te dodatno zapošljavanje tijekom visoke sezone. Investitor je “T.C. i partneri“, tvrtka koja ima iskustvo u upravljanju hotelskim i nautičkim projektima u suradnji s međunarodnim hotelskim i nautičkim brandovima.

Investicija kasni zbog ostvarenja preduvjeta za dovršetak projektne dokumentacije, no vjerujemo da možemo pokrenuti ulaganje tijekom 2014. godine. Nažalost, sada već prekasno za otvaranje hotela iduće sezone, ali moguće je da će to biti početak sezone 2016. godine – kaže Jukić.

Načelnik Općine Sali Zoran Morović objašnjava na čemu je zapela brža realizacija projekta:

– Što se Općine tiče, mi smo usvojili urbanistički plan i dobili lokacijsku dozvolu za pristupni put, ali se sada čeka da nadležno ministarstvo riješi neke žalbe jer je postojalo nezadovoljstvo trasom tog puta – kaže Morović.

Načelnik Zoran Morović: Fali nam objekata visoke kategorije

– Turizam je jedino što imamo i od čega živimo, a ovakvim projektima se otvaraju nova radna mjesta i stvaraju preduvjeti za poboljšanje loše demografske slike Dugog otoka. Projekt se uklapa u naše razvojne planove jer nam kronično fali turističkih objekata visoke kategorije – izjavio je načelnik Sali Zoran Morović podržavajući projekt u uvali Ilo.

Izvor: Slobodna Dalmacija/ZDanas