fbpx

Gradsko vijeće Paga iznijelo prijedlog razrješenja Predsjednika Gradskog vijeća

Gradsko vijeće Paga je na inicijativu, s potpisom sedam od 13 vijećnika, za prvu točku dnevnog reda u četvrtak imalo – prijedlog razrješenja Predsjednika Gradskog vijeća.

U složenim paškim “ravotežama” ili koalicijama, koje je teško pratiti i sagledavati, to će značiti jedno novo preslagivanje. Odnosno dosadašnja vlast u Pagu – u funkciji gradonačelnika, dogradonačelnika i Predsjednika gradskog vijeća rezultat je sasvim specifične koalicije. Odnosno čine je SDP, Paška stranka, HDZ i DC, s tim da DC i nema vijećnika.

Gradonačelnik i dogradonačelnik iz neposrednih izbora su Željko Maržić, Predsjednik Paške stranke, odnosno Dario Grašo – Predsjednik SDP-a, dok je do sad Predsjednik Gradskog vijeća bio Zlatko Šuljić iz HDZ-a. Inicijativu s potpisima za njegovu smjenu potpisali su oporbenjaci – njih šest i to dva iz HSP-a, dva iz HNS-a, te po jedan iz HSLS-a i HSP AS. A sedmi nedostajući potpis stavio je Vjekoslav Šljivo s liste Paške stranke?!

Aktualni predsjedavajući Šuljić kao prvo je odbacio razloge na koje su se potpisnici pozvali, a to je prema formulaciji u propisima “nanošenje štete ugledu gradskog vijeća pasivnošću” jer je u osam mjeseci Gradsko vijeće imalo šest sjednica i radilo na svemu bitnom za građane Paga. Šuljić je naglasio neprincipijelnost postojanja koalicijskog sporazuma naspram potpisu jednog od članova dotične koalicije na traženje njegove smjene .

Šuljić je i aludirao i na početku sjednice predloženo proširenje kojim pet vijećnika oporbe predlaže Šljivu – za novog Predsjedika Gradskog vijeća – odnosno zamjerio mu karijerizam. Šuljić kao i Predsjednik HDZ-a Paga Tino Herenda kazali su kako je HDZ ušao u ovu koaliciju- i intersu građana Paga i činio sve u tom smislu, te sadašnje traženje smjene ne doživljava kao izraz politike već – politikantstva, dostojnog kafića a ne većnice.

Vjekoslav Šljivo s liste Paške stranke a na prijedlog pet oporbenih vijećnika izabran je za predsjednika! E pa sad treba zaključiti tko je s kim u koaliciji. Hoće li svka dobra točka za boljitak Paga prolaziti ili će se na svakoj morati stvarati zasebni dogovori?

Foto: Vedran SITNICA/ZL

Izvor: Zadarski list/ZDanas