fbpx

Ina o istrazi USKOK-a: Kupovali smo naftu u skladu s tržišnom cijenom

USKOK je od INA-e zatražio dokumentaciju o spornoj nabavi nafte iznad tržišne cijene, potvrdila je Media servisu šefica korporativnih komunikacija INA-e Martina Burazer.

USKOK provodi istragu nad poslovanjem tvrtke od 2009. do 2013. godine, što je razdoblje otkako kompanijom upravlja MOL. Sporna je nabava nafte, postoje sumnje da je navodno kupovana po cijeni većoj od tržišne što bi moglo biti povezano s korupcijom. Iz INA-e su zatražili dokumentaciju, poručila je šefica korporativnih komunikacija Marina Burazer.

“Evo dobili smo zahtjev za dostavom podataka, ali ono što mogu istaknuti što se tiče nabave nafte u INA-i jest da je u nekoliko navrata tijekom posljednjih godina obavljena revizija od strane različitih vanjskih i internih revizora čiji su rezultati bili prezentirani i tijelima kompanije. Rezultati su pokazali kako je kompanija kupovala sirovu naftu u skladu s najboljom tržišnom praksom plaćajući i tržišnu cijenu. U tom smislu vjerujemo da je sve u redu”, rekla je Burazer.

Istragu USKOK-a je komentirao ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak

“INA je vertikalno integrirana hrvatska kompanija u koju se investira, regionalni energetski igrač koji daje doprinos svojim investicijama hrvatskom gospodarstvu, sve ostalo je pitanje drugih istražnih organa, neka institucije rade svoj posao, ja na INA-u gledam kao veliki potencijal, nećemo dati da propada”, izjavio je Vrdoljak.

Upravo je način upravljanja INA-om glavna tema pregovora hrvatske Vlade i MOL-a.

Izvor: Index.hr