fbpx

Ispunjeno pedeset posto zahtjeva malih ribara

Zadovoljni smo jer je ispunjeno pedeset posto naših zahtjeva i jer ljudi do kraja godine mogu bez straha loviti, ali borba se nastavlja, na ovome nećemo stati, prokomentirao je Denis Barić, predsjednik Otočnog sabora, objavu Ministarstva poljoprivrede prema kojoj je do 31. prosinca 2014. dopušten ribolov malim mrežama.

Prema novom Pravilniku o kriterijima za obavljanje malog ribolova, mali ribari s prebivalištem na otocima i poluotoku Pelješcu kod obavljanja ribolova morat će kod sebe imati Odobrenje i Potvrdu iz 2013. godine, a svi ostali će, osim ta dva dokumenta, morati imati i dokaz o plaćenoj naknadi za obavljanje malog ribolova. Novi pravilnik ukida prijašnji propis po kojemu su od 1. ožujka u mali ribolov mogli samo stariji 60 godina čiji prihodi po članu kućanstva ne prelaze 1.600 kuna na mjesec.

Što će biti prvog dana sljedeće godine, još se ne zna, ali prvi čovjek Otočnog sabora najavljuje da će se svim sredstvima boriti za to da se malo ribarstvo očuva te da se pronađe rješenje koje će zadovoljiti obje strane.

Izvor: Zadarski list/ZDanas

Foto: PIXSELL