fbpx

Kako izgleda ljubav u Gimnaziji Jurja Barakovića

– Programom su se maturanti željeli oprostititi od drugih učenika te svojih školskih profesora, sve to uz puno smijeha i zafrkancije na temu škole, kaže Kate Pavić

Poezija na temu ljubavnih susreta “u Foruma”, problematika punjenja klupica na rivi i Branimiru u vrijeme veljače (vikendima pogotovo) pa onda i raščlamba pogleda na zadarske homoseksualne parove… To je samo dio izvrsne glumačke prezentacije učenika gimnazije Jurja Barakovića pod nazivom „Ljubavni logaritmi” koja je jučer nasmijala – sve generacije.

Bile je tu i zadarske inačice Srcolovke u sklopu koje su maturanti vjerno uprizorili i pojedine od zadarskih javnih ličnosti, vješto upakiravši program u jednu kazališnu komediju koja je u svom satiričnom dijelu i nadišla školske receptorske okvire.

Voditeljica koja je gledatelje sprovodila kroz zabavni program gimnazije Jurja Barakovića bila je Kate Pavić, a njime se, pojasnila je, htjela zaključiti ova školska godina:

– Programom su se maturanti željeli oprostititi od drugih učenika te svojih školskih profesora, sve to uz puno smijeha i zafrkancije na temu škole. Veljača je mjesec ljubavi i maturanti su na svoj način željeli pokazati što znači ljubav u gimnaziji Jurja Barakovića te kako ju jedan maturant doživljava, pojasnila je.

Sveukupno, u „Ljubavnim logaritmima” je sudjelovalo desetak maturanata, a pripreme za predstavu su trajali nekoliko tjedna. Nadamo se da ovo jučerašnje uprizorenje u HNK Zadar neće biti i jedino.

Izvor: Zadarski list/ZDanas