fbpx

Kalmeta grubo “odbrusio” dogradonačelniku Vlakiću zbog dnevnog reda

Nismo nazočili sjednici Gradskog vijeća jer se nismo usuglasili oko točaka dnevnog reda. Više puta sam zvao gradonačelnika Božidara Kalmetu kao bismo se dogovorili oko dnevnog reda, ali se on nije javio. Zbog toga je i njegov zamjenik Ivica Vlakić otišao do njega, ali mu je ovaj prilično grubo, riječima neprimjerenim demokratskom komuniciranju, rekao da dnevni red ostaje takav kakav je. Preostalo nam je jedino ne sudjelovati, jer nismo htjeli tvoriti kvorum nečeg u što ne vjerujemo, rekao je predsjednik zadarskog HSP-a dr. Ante Starčevića Rudolf Dvorski na jučerašnjoj konferenciji za medije, sazvanoj zbog komentara o nedolasku njihovih vijećnika na sjednicu.

Pritom je odmahnuo na HDZ-ovu prijetnju izvanrednim izborima, naglašavajući da su oni pravaši, koji žive od svog rada, a ne od politike te bi za njih izbori bili najmanji problem, a HSP AS bi na njima osvojio puno.

– Sporne su bile točke 9., 15., 16. i 26., a osobito je bila sporna točka 9. koja se doticala novog poslovnika GV Zadra. Još smo na sastanku matičnog odbora rekli da mi ne možemo pristati na smanjenje vijećničkih prava. Nadalje, nismo pristali niti na točke 15 i 15 koje se tiču detaljnih planova uređenja uvale Dražanice i lučice Vitrenjak. Sporna je bila i točka 26., tj. imenovanje vijeća za koncesijska odobrenja, pojasnio je vijećnik Marko Barančić.

Izvor: Zadarski list