fbpx

Livaković na slobodi, neće smjeti napuštati Zadar

Nakon četiri i pol mjeseca provedena iza rešetaka zatvora u Remetincu, bivši državni tajnik Zdravko Livaković i ostala trojica osumnjičenih u aferi Remorker pušteni su na slobodu. Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Zagrebu donijelo je odluku o ukidanju pritvora koji je osumnjičenicima koncem prošlog mjeseca produljen na temelju zahtjeva uskočkih istražitelja, a nakon što je razmotrilo žalbe njihovih odvjetnika. Glasnogovornik zagrebačkoga Županijskog suda Krešimir Devčić potvrdio je da je izvanraspravno vijeće tog suda istražni zatvor četvorici osumnjičenika zamijenio mjerama opreza kao što su zabrana napuštanja boravišta i kontaktiranja sa svjedocima.

Tu informaciju potvrdio nam je Livakovićev odvjetnik Nediljko Ivančević.

– Nakon što je sudac istrage po prijedlogu Uskoka produljio istražni zatvor mom klijentu, ali i ostalima koji su obuhvaćeni u istoj istrazi, žalili smo se i Izvanraspravno vijeće Županijskog suda tu je žalbu prihvatilo kao i naše argumente, kratko je prokomentirao Ivančević, dodajući kako će njegov klijent nekoliko dana provesti u Zagrebu i pokušati se odmoriti od svega što je od 18. listopada proživio, a potom da će se vratiti u Zadar svojim svakodnevnim obvezama i poslu te čekati na slobodi odluku uskočkih istražitelja i eventualno podizanje optužnice.

Od osoba bliskih Livakoviću doznajemo kako će prvi dan na slobodi provesti sa svojim sinom te da će ga s tribina nogometnog igrališta bodriti za današnje utakmice u kojoj igra.

Izvor: Zadarski list
Foto:  Jurica Galoić/PIXSELL