fbpx

Marcela Marić najuspješnija seniorka

Skakači i skakačice Trešnjevke najuspješniji su klub Zimskog seniorskog Prvenstva Hrvatske u skokovima u vodu koje je prošli vikend održano na bazenu ŠC Višnjik. Na mitingu je sudjelovalo 25 natjecatelja iz pet klubova (Zadar, Arno, Medveščak, Dive i Trešnjevka). Svega nekoliko skakača je bilo pravih seniora dok su ostali bili juniori i poneki kadet.

U ukupno devet disciplina skakači Trešnjevke su osvojili šest prvih mjesta za koje je najuspješniji bio Juraj Melša sa tri prva mjesta u pojedinačnoj konkurenciji te u paru sa Brezovcem u sinkro skokovima. Kod žena najuspješnija je bila Zadranka Marcela Marić sa dva osvojena prva mjesta dok je Maja Borić iz Trešnjevke imala jedno prvo mjesto u pojedinačnoj konkurenciji te u paru sa Lorenom Tomiek u sinkro skokovima. Skakači Trešnjevke dominaciju su završili pobjedom u ekipnim skokovima sa 3 m gdje su slavili Tomiek i Brezovac.

U muškoj konkurenciji zadarski su skakači osvojili četiri medalje od čega Roko Sipina jedno srebro i dvije broce dok su članovi Arna Luciano i Vito Peričić osvojili broncu i sinkro skokovima.

U konkurenciji žena pored dva zlata Marcele Marić, srebro su osvojile Hana Kovačević i Marić u sinkro skokovima te Sipina i Marić u ekipnim skokovima, dok je broncu osvojila Kovačević sa daske 1 m.

Izvor: Zadarski list/ZDanas