fbpx

Matešić: Ministar mi je lagao u oči

Smijenjena direktorica Glavnog ureda HTZ-a Meri Matešić i ministar turizma Darko Lorencin gostovali su emisiji Poslovni tjedan Hrvatskog radija u kojoj su se sukobili zbog ostavke Matešić koja je optužena da se Glavni ured nije dovoljno brzo mijenjao, kako je birokratiziran i da se okružila lošim kadrovima.

– Da je direktorica bila cijelo vrijeme aktivna kao u protekla tri mjeseca, ne bismo bili u ovoj situaciji. Riječ je o običnom čuvanju fotelje jer direktorica prihvaćanjem izvješća stječe pravo na 17 neto plaća – rekao je ministar Lorencin, koji je Matešić optužio da je pokušala “progurati” pravilnik kojim bi njezina plaća postala poslovna tajna.

Matešić mu je uzvratila da je HTZ jasno radio po programu rada, kako su ostvareni strateški ciljevi i pokrenuti projekti.

– Kako da ja sačuvam poziciju ako se ona dva puta u godini može promijeniti. Cijelo vrijeme ministar mi je lagao u oči. Moja plaća je 17.000 kuna s dodacima. Političar mi ne mora dijeliti lekcije o čuvanju fotelje – rekla je Matešić.

Podsjetimo, ministar Lorencin tvrdi da je Matešić njemu nudila ostavku u zamjenu za prihvaćanje izvještaja. Istaknuo je i kako nije mislio da će kadrovirati u HTZ-u tijekom svog mandata, ali kad stvari ne idu u pravom smjeru, kaže, na to ima i pravo i odgovornost.

– Razlog za smjenu je isključivo profesionalan, razilaženje u viziji razvoja, želja za korjenitijim promjenama u promociji te djelomično neizvršenje programa rada u 2013. Glavni ured mora se specijalizirati u marketinšku agenciju za promociju – tvrdi Lorencin, koji otklanja da iza svega stoji utjecaj konzultantskih kuća.

U intervjuu za Večernji list Matešić je ponovila kako joj je ministar nudio to da Turističko vijeće prihvatiti njezin izvještaj o radu ako podnese ostavku.

 Izvor: Večernji list