fbpx

Ministar Zmajlović o Centru za gospodarenje otpadom u Biljanima

Ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović danas se sastao s čelnicima Zadarske županije, grada Benkovca i direktorima tvrtki “Čistoća Zadar” i “Eko”.

Ministarstvo je priopćilo kako je ministar Zmajlović razgovarao sa zamjenikom župana Zadarske županije Božidarom Longinom gradonačelnikom Benkovca Brankom Kutijom, i direktorima tvrtki “Čistoća Zadar” i “Eko”.

Oni su ga izvijestili o dosadašnjim aktivnostima vezanim uz centar za gospodarenje otpadom u Biljanima Donjim te o sanaciji odlagališta Diklo i odloženom kamenom agregatu nastalom oporabom troske u tvornici TEF Šibenik, tzv. “crnom brdu”. Pomoćnik ministra za inspekcijske poslove Goran Heffer izvijestio je o rezultatima koordiniranog inspekcijskog nadzora obavljenog u Biljanima Donjim. Istaknuo je da je tijekom nadzora potvrđeno da se ne radi o otpadu, nego o materijalu koji ima status sirovine i nalazi se dijelom na privatnom, a dijelom na zemljištu u vlasništvu Hrvatskih šuma. Najavio je da će obavijestiti o rezultatima analize uzoraka čim ih inspekcija zaprimi od ovlaštenog laboratorija.
Stav Ministarstva je da se o gradnji Centra za gospodarenje otpadom u Biljanima Donjim što više komunicira sa zainteresiranom javnošću, kako bi potpune i točne informacije došle do svih stanovnika okolnih naselja, stoji u priopćenju.

Izvor: HRT