fbpx

Nin za Zlatni cvijet Europe 2014.

Grad Nin ovogodišnji je predstavnik Hrvatske za europski “Zlatni cvijet Europe”. Do lipnja kada će Nin posjetiti europsko povjerenstvo, turistička zajednica i gradska uprava planiraju niz aktivnosti – od hortikulturnog i komunalnog uređenja do unaprjeđenja turističke ponude, kako bi se što bolje predstavili u kandidaturi za prestižnu nagradu Zlatni cvijet Europe.

Grad Nin je ovogodišnji predstavnik Hrvatske na prestižnom europskom nadmetanju za „Zlatni cvijet Europe“ 2014., sukladno odluci Povjerenstva na 20. Međunarodnoj smotri turizma, filma i krajobraza – INTERSTAS koja se održavala od 6. – 9. studenog u Solinu.

Kandidatura je postavila obvezu da se na najbolji mogući način spremimo za dolazak Europskog povjerenstva u mjesecu lipnju, kada će se ocjenjivati naša kandidatura, točnije hortikulturno uređenje Grada, turističku ponudu, komunalnu uređenost, ekološku svijest građana, suradnja s građanima na pripremi kandidature, projekte zaštite okoliša i drugo, poručuju iz Turističke zajednice Nina.

U sklopu navedenih aktivnosti, danas i sutra Nin će posjetiti gospodin Vojko Pleština predsjednik Entente Florale Europe – Zlatni cvijet Europe za Hrvatsku, ujedno član ocjenivačkog Povjerenstva.

Izvor: HRT/ZDanas