fbpx

Od 1. travnja uvode se e-dozvole

E-dozvolama maksimalno se skraćuje vrijeme izdavanja dozvola na oko 30 dana, smanjuju se ukupni troškovi gradnje, a povećava pravna sigurnost i povjerenje svih subjekata u sustav gradnje.

Sustav “e-dozvole”, jedinstveni informatički sustav kojim će se za područje cijele naše zemlje izdavati akti za gradnju i uporabu, predstavljen je danas u Zadru djelatnicima upravnih odjela s područja Zadarske, Ličko-senjske i Šibensko-kninske županije. “e-dozvolama” maksimalno se skraćuje vrijeme izdavanja dozvola na oko 30 dana, smanjuju se ukupni troškovi gradnje, a povećava pravna sigurnost i povjerenje svih subjekata u sustav gradnje. “e-dozvola” mogla bi zaživjeti od 1. travnja a da bi mogla funkcionirati morali su se ispuniti i neki preduvjeti – kazao je Danijel Meštrić, pomoćnik ministrice graditeljstva i prostornoga uređenja .

” To je taj katalog beta podataka, to je svakako Državna geodetska uprava sa svojim podacima, to je gruntovnica sa svojim podacima, znači u onim dijelovima Hrvatske gdje to radi savršeno tamo će “e-dozvola” raditi savršeno. Zadar je dobro sređen, zadarska gruntovnica znam da je dobro sređena, zadarski zavod znam da je za pohvalu da je popunio sve podatke tako da sa Zadrom nemamo nikakvih problema. Uz onu silnu legalizaciju koja je u Zadru bila odradili su posao. Pohvale. “

Izvor: HRT/ZDanas

foto: A. Perica /HRT Centar Zadar