fbpx

“Otočki Woodstock” 20 godina poslije

Proljetno buđenje nakon sveopće zimske letargije saljska je mladež naumila osjetiti u malo žešćim tonovima i obrisima nego prijašnjih godina. Kako bi se taj interval prelaska u toplije godišnje doba doimao što nekonvencionalniji i van standardnog ritma otočne kolotečine, otočane ovom prilikom njihovi mlađi sumještani namjeravaju “prodrmati” neuobičajenim decibelima za slušnu toleranciju njihovih ušnih bubnjića. Stoga su ovu sezonu ti nadobudni momci u Salima definitivno odlučili započeti u znaku rocka i žestoke svirke kako domaćih tako i gostujućih rockera.

Pozamašan zahvat ih čeka u lipnju, kada su naumili poduzeti zahtjevnu organizaciju koncerta “Rock za Danijela”, svojevrsnog remakea koncerta održanog pod istim naslovom prije 20 godina u Saljskom polju u spomen hrvatskom branitelju, Saljaninu Danijelu Grbinu koji je svoj mladi život izgubio na zadarskoj bojišnici tijekom ratnih okršaja VRA Maslenica 1993. godine. Ta otočna inačica Wodstocka, kako su mnogi tada nazvali čudesnu dugootočku priredbu pod maslinama još ratne 1994. godine, bila je plod promišljanja saljske mladosti o najboljim mogućnostima kojima bi se odužili i dali čast svome vršnjaku i prijatelju koji ih je prerano napustio. Pod motom “Umjesto minute šutnje tisuću minuta glazbe” i uz svirku recentnih grupa i solista tadašnjeg hrvatskog rocka i popa od kojih su prednjačili riječki čarobnjaci iz Let 3, na nevelikom prostoru Finkina briga u otočkom masliniku okupilo se je impozantno mnoštvo od preko 5.000 mladih iz cijele županije i ostalih dijelova Hrvatske.

Rockeri žele ove godine napraviti reprizu rock koncerta iz 1994. te iznova pozivaju sve zaljubljenike u ovu vrstu glazbe da 7. lipnja dođu u Sali i da ih podrže u njihovom pregnuću ovoj vrsti umjetnosti.

Izvor: Zadarski list