fbpx

Otvorena prva samostalna izložba Radovana Rajića u Muzeju antičkog stakla

Prva samostalna izložba Radovana Rajića, umjetnika iz umaga, otvorena je jučer u Muzeju antičkog stakla.

– Imamo čast i sreću da smo pronašli još jednog umjetnika koji se bavi medijem stakla, kazao je dr. sc. Ivo Fadić, ravnatelj MAS-a, najavivši kako će ovom izložbom dočekati obilježavanje pete godišnjice muzeja. Na izložbi je predstavljen suvremeni dizajn svakodnevnih staklenih predmeta kao što su tanjuri, zdjele, pladnjevi i satovi. Oko stotinjak eksponata nastalo je u posljednje dvije, tri godine, a izložbu je autor pripremao dva mjeseca. Prijemom u Muzeju antičkog stakla Rajić je bio jako zadovoljan.

Radovan Rajić je svoj unutarnji slikarski nemir kroz autodidaktički rad ispisivao i oslikavao na papirima i platnima, a od 2002. godine, upoznavši se s novom umjetničkom materijom, prenosi ga na staklo.

– S prijateljem u Bologni radio sam tanjure za najbolji restoran na svijetu “El celler de can roca”, ukupno tisuću tanjura. Bili su to tanjuri s pismom, odnosno kaligrafijom, a jedan takav primjerak je ovdje na ulazu. To je moj dizajn i ponosan sam što mogu reći da upravo moji tanjuri krase najpoznatiji restoran u svijetu. Radili smo za još dva tri restorana u Bologni i oko Bologne, a počeo sam surađivati s restoranima u Istri. U svakom slučaju, od kada sam krenuo u priču o staklu, otvara mi se nevjerojatno puno novih prilika, kazao je autor izložbe u MAS-u.

Izvor: Zadarski list/ZDanas

Foto: Vedran SITNICA