fbpx

Palčica uz veliku feštu i humanitarni koncert proslavila rođendan

Malena Bianka Končurat iz Kali, koja je prije dvije godina bila jedna od zvijezda televizijskoga spota za pomoć nedonoščadi, popularnim Palčićima, sinoć je uz veliku feštu i humanitarni koncert proslavila svoj drugi rođendan.

Došlo je čestitati više stotina Kaljana i mještana okolnih mjesta, a malena Bianka prva četiri i pol mjeseca života provela je u inkubatoru splitskoga rodilišta. Njezina mama Ana i sinoć je napomenula koliko je važno da i Zadar ima takvu opremu koja malim pacijentima otpočetka osigurava zdrav i normalan život i odrastanje:

Sam Grad Zadar nema tu opremu tako da sam ja nju rodila u Splitu tamo sam bila 3 mjeseca odvojena od familije i moje starije djece. Da to grad Zadar ima i druge bolnice bilo bi mi puno lakše, nego da sam bila u drugom gradu. Zato ova akcije je napravljena da javnost spozna taj problem. Da bolnice moraju biti opremljene sa tim inkubatorima, da kad se rodi beba da bude što kvalitetnije primljena i da bude zdrava od početka, da je u samom početku damo priliku za zdrav život – kaže mama Končurat.

A, mala Bianka će se za koju godinu moći pohvaliti da su joj na rođendanu pjevale i neke od najvećih glazbenih zvijezda poput Olivera Dragojevića i Zorice Kondže, koji su se odmah odazvali humanitarnoj akciji za Palčiće:

Zvali su me i rekli da se radi o maloj dici. Kako ja imam puno dice i puno unuka i unučica uvik se odazovem i ja se nadam da ćemo pomoći barem malo toj djeci – objasnio je razloge za pojavljivanje na rođendanskoj zabavi malene Blanke Oliver Dragojević.

Nije uopće bilo u pitanju, kad sam dobila poziv da se radi o humanitarnom koncertu za Palčić gore. Ja isto kao svaki roditelj , a ni da nisam, ima plemenitih ljudi koji se odazovu. Evo navikli smo svi, ja i moje kolege da se često odazivamo humanitarnim koncertima , pomažemo ljudima ako možemo, ako smo slobodni i to je razlog zašto sam večeras ovdje – kaže Zorica Kondža.

Mi maloj Blanki želimo još puno sretnih rođendana, sa slavnim gostima ili bez njih.

Dino Stanin/PIXSELL

Izvor: HRT/ZDanas